У Гостомельській ОТГ виборців буде понад 17 500

0

Хочете того Ірпінь чи не хоче, а на перспективному плані, який затвердила Київська обласна адміністрація Гостомельська ОТГ є.

Команда Володимира Карплюка так попрацювала “плідно” ці 5 років, що  від Ірпеня тікають всі три селища – Коцюбинське, Ворзель та Гостомель. Це ті селища, чиї податки всі ці роки влада Ірпеня брала і витрачала по суті на бюджетну “гречку”, щоб переобратися знову. Ні освіта, ні медицина не отримали належного фінансування.

Найбільш несправедлива історія була щодо Гостомеля. Гостомель має бюджетотворчі підприємтсва. І саме наші гроші складають левову частку бюджету. Тепер ми готуємося бути не просто самостійною громадою. А беремо на себе відповідальність за кілька сусідніх громад і об’єднуємося з ними в одне ОТГ.

До нас приєднуються Горенка, Мощун та Озера. Відповідно зростає кількість виборців. Наразі в Гостомелі 11 755 виборців. Це, до прикладу, більше на 1 250 виборців, ніж в сусідньому Коцюбинському. Мощун та Горенка мають станом на 2019 рік 5 100 виборців, а Озера десь 650. Таким чином кількість виборців буде понад 17 500. Але з огляду на те, що в Гостомелі з’являються новобудови, то до жовтня місяця ця кількість виборців може ще зрости.

Кількість виборців впливає на правила виборів, які виписані в Виборчому кодексі. Якщо законотворці не внесуть зміни у виборчий кодекс, то у нас відбуватимуться вибори за приніипом малих громад – до 90 000 виборців. Деталі того, як відбуватимуться вибори вже пояснив Рух ЧЕСНО.

Автор: Юрій Марчук, депутат Гостомельської селищної ради

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539