Вагітна мешканка Ірпеня, в якої ПРЛ-тест на коронавірус дав позитивний результат, народила в Білій Церкві

0

Вагітній зробили тест на коронавірус ще минулої п’ятниці, 20 березня, в 4-й амбулаторії Ірпеня і він виявився негативним. Тоді ж зробили мазок, аби здати ПРЛ-тест (полімерно-ланцюгова реакція). Єдина лабораторія, яка дає 100% результат і має можливість проводити ПРЛ-тестування в Києві. Про це повідомляв Рух ЧЕСНО.

Результати тестування прийшли до Ірпеня лише 24 березня і виявилися позитивними. Таким чином пройшло 4 дні й жінка могла інфікувати інших громадян.

Комунальники проводять дезінфекцію по Тургенівській 50-А, де в Ірпені проживає вагітна жінка, результати тестування на коронавірус якої виявилися позитивними.

На фото, які поширив перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин, чітко видно, що двері в під’їзд цього будинку, відкриває людина, яка не має спецзасобів захисту.

“От до чого приводить недбалість влади у Приірпінні. У нас в селищі Коцюбинське один єдиний раз і то після того, як ми публічно написали, що нічого не робиться,  прийшли комунальники провести дезінфекцію ліфтів. І потім все. Правда після скасування руху транспорту вони ще додумалися дезінфікувати порожні зупинки в той час, як під’їзди та ліфтові кабіни більше не обробляли. Тепер вони всі доводять, що ведуть боротьбу з вірусом. Це при тому, що на весь Ірпінь, як нам повідомили було станом на 20 березня лише 11 тест-систем. Зате гроші на матдопомогу в передвиборчий рік вони виділили справно. Бюджетна гречка – це важливіше, з аборотьбу з коронавірусом,” – розповідає журналістка і мешканка Коцюбинського Ірина Федорів.

Згодом в ЖК з’явилося повідомлення про те, що всіх просять самоізолюватися на 14 днів і не виходити з квартири, а за речами першої необхідності пропонують звертатися до “голови волонтерського штабу” декого Антона Головенка.

Екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк, який сам зрікся свого представницького мандату у 2018 році, звинуватив в поширенні такої інформації помічницю нардепа “Голосу” і журналістку Михайлину Скорик-Шкарівську, яка мешкає в Ірпені.

Шкарівьска повідомила громаді про те, що вагітну жінку ізолювали в пологовому боксі в Ворзелі.

Згодом її повезли до Білої Церкви, де вона народила хлопчика. Про це повідомив Маркушин.

Нагадаємо, соліст гурту “Друга ріка” Валерій Харчишин, який мешкає в Приірпінні був ушпиталений до Білої Церкви, де спершу взагалі не виявилося тест-систем. На всю область станом на 20 березня їх було лише 138.  Він обурювався, що швидка везе до Білої Церкви, а не до найближчої лікарні в місті Києві. Дітей з усієї Київщини швидка має везти з підозрою на коронавірус до Боярки.

Натомість нардеп Сергій Шахов з депутатської групи “Довіра”, який з трибуни парламенту заявляв, що нема ніякого коронавірусу, після того, як у нього діагностували це вірусне захворювання з Обухівського району був ушпиталений не в Білу Церкву, а в Олександрійську лікарню в Києві.

Київ єдине місто, яке робить аналізи з 100% результатом на ранніх стадіях. В Києві, як зазначав Рух ЧЕСНО, наявні 5700 тест-систем, підготовлено 1330 ліжок, окрім того, що є 30 реанімаційних ліжкомісць, наявні 324 апарати штучного дихання, 2 апарати екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО), що буквально заміщують легеневу функцію на відміну від штучної вентиляції легень.

Інфікційне відділення Ірпінської лікарні, яка розташована в Бучі, повністю зруйноване за часи головування Володимира Карплюка – очільника партії “нові обличчя”. Бізнесмени домовилися відновити відділення дл ягромади своїм коштом. Під час будівельних робіт Карплюк, який нещодавно прилетів з Лісабону і не пробув 14 днів у самоізоляції, прийшов у інфекційне відділення, аби сфоткатися на фоні будівельних робіт для піару.

“Громада Приірпіння” підготувала матеріал про те, як триває боротьба з коронавірусом в Німеччині, де проводять приблизно 160 000 тестів на тиждень по всій країні.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539