Чи хтось перевіряє на коронавірус будівельників Ірпеня, які працюють в карантин?

1

Цікаво проходить боротьба з коронавірусом в Ірпені. Подивився сюжети про вагітну жінку, яку з підозрою на коронавірус возили по лікарнях Київської області на 1+1 та ІСТV. Журналісти відтарабанили текст, в.о міського голови Ірпеня Олександр Маркушин “чухає потилицю”, де ж та хто ту заразу в Ірпінь заносить.

Прямо фестиваль лицемірства. І ніхто жодним словом не згадав робітників з заходу нашої країни, яких завозять масово на будівельні майданчики Ірпеня. Вони повернулися з Європи в Україну і були б безробітними, якби не наші місцеві забудовники-депутати.

Днями люди, які проживають по вул. Пушкінській навпроти заїзду до будівництва ЖК “Мюнхаузен 2” бачили мікроавтобус з львівськими номерами, який заїздив на будівництво, де явно збільшилась кількість людей на об`єкті. Вагончики, в яких живуть будівельники, стоять поряд з моїм будинком.

24 березня об 11:00 викликаю муніципальну варту і поліцію. Приїхала варта і зразу ж заспівали свого Лазаря: “це приватна територія, ми не можемо зайти..”

Питаю в них: карантин діє? Це що стратегічний об`єкт будують? Повинні ж по домівках сидіти. Посилаюсь на новий закон, згідно якого навіть тюремний термін за навмисне сприяння розповсюдженню коронавірусу належить.

Феноменальна відповідь охоронців громадського порядку збиває з ніг: “Згідно закону не можна збиратись більше десяти чоловік”.

А як це, пане Маркушин? Зайти не можуть, а людей на будівництві вже порахували? У поліції пояснюють, що в новому законі працювати будівельникам не заборонено. Я їм про карантин та та про необхідність перевірки незрозуміло яких новоявлених сусідів, а вони мені про свою неспроможність.

Вже декілька людей, які здають житло, повідомили, що відмовляють до літа квартирантам-будівельникам з західних областей. В ірпінському готелі, між іншим, зможете нових будівельників знайти.

Автор: Микола Дзюба, мешканець Ірпеня

1 Comment

  1. Alexxx 26 Березня 2020 at 15:20

    От нєфіг чим “людині” зайнятись на карантині

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539