Гостомель, Коцюбинське і Ворзель були жертвами економічного інструменту – заступник голови ОДА

0

У результаті адміністартивно-територіальної реформи громади отримають шанс на економічний розвиток. Про це в інтерв’ю Руху ЧЕСНО заявив заступник голови ОДА Євген Калінін, який зокрема згадав і ситуацію в Приірпінні:

“Гостомель, як і Коцюбинське, як і, здається, Ворзель, були жертвами економічного інструменту. Вони стали містами-“матрьошками”, що були включені до складу міської ради Ірпеня як міста обласного значення. Оскільки був добровільний етап, Гостомель сформував свою громаду.

У Гостомелі ситуація така. Мені здається, близько 200 млн грн – бюджет розвитку Ірпеня, з яких 160 чи 170 млн дає Гостомель, тому що там розташовані ПрАТ “Ветропак Гостомельський склозавод”, склади “Кюне і Нагель”, інші підприємства. Тобто вони фактично заробляють ПДФО для всього регіону, віддають це в Ірпінь. З Ірпеня ж їм повертається 30-35 млн. Тобто “три гвоздя и скотч”.

“Тому Гостомель сформував свою ОТГ, скориставшись правом на добровільне об’єднання. Тепер Верховна Рада має ухвалити постанову про зміну меж міста обласного значення – міста Ірпінь, тому що зміна меж міста обласного значення, згідно із законодавством, – це повноваження Верховної Ради. Парламент голосує за постанову й таким чином розблоковує вибори в Гостомельській ОТГ, зокрема й у Коцюбинському”, – додає Калінін.

Щодо того, чи можна приєднати селище Коцюбинське до Києва, Калінін наголосив, що це питання до Верховної Ради, яка має повноваження це зробити.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539