Благоустрій і дощ в Коцюбинському: скільки ж коштів витратили на ремонт дороги і сквер в Біличанському лісі

0

У рамках акції “Діємо разом” продовжуємо досліджувати закупівлі які проводить місцева влада за бюджетні кошти. Цього разу в поле зору потрапило Коцюбинське.

Закриті дані

Згідно Закону України “Про доступ до публічної інформації” розпорядник інформації, а в нашому випадку Коцюбинська селищна рада, зобов’язана оприлюднювати свої рішення. Пошук в мережі інтернет дав результат оприлюднених документів на сайті Ірпінської міської ради в розділі “документи селищних рад” 

Щоправда, останній документ, який там оприлюднено датується 23 грудня минулого року. Власний сайт Коцюбинська селищна рада мала до жовтня 2018 року. Всі дані про сесії та проекти рішень громада могла отримати вчасно. Після перевороту влади в 2018 році сайт селищної ради зник і за 2 роки його навіть не відновили. 

Але що дивно, в 2020 році Коцюбинська рада оплатили 200 грн. За доступ до користування сайтом, на жаль невідомо яким, можливо там можна було би знайти хоча б якусь інформацію щодо рішень селищної ради. 

Також відсутня інформація щодо закупівель на Prozorro. Єдина закупівля була зроблена в січні цього року, купували  електричну енергію. 

Скільки заплатили за Бакала і сквер у Біличанському лісі

Між тим в фейсбуці Сергій Даніш, який внісся в реєстр після 5-го знесення обраної громадою Ольги Матюшиної з посади, звітує про роботи з благоустрою. Ось пост про сквер.

До речі, перший же дощ радиційно показав якість цього “благоустрою” у стилі “Нових облич”.

У мешканів селища виникають питання, чому бюджетні кошти використали на території Біличанського лісу і їх цікавить чиїм коштом фарбували незаконно встановлені гаражі.

Депутатка Коцюбинської ради Олександра Куцан та мешканець селища Юрій Устіновський звернулися до правоохоронних органів щодо того, що на території нацпарку ц незаконний спосіб порушуючи президентський указ самовільно споруджують такий об’єкт і шкодять екосистемі. 

Ну, і ці роботи мали такі ж насілдки для громади з першим дощем залило двори в Коцюбинському.

І а асфальтуванні вулиць поліики теж пропіарилися за пів року до виборів.

І не раз.

Ось тут і виявляється, що за капітальний ремонт дороги по вулиці Бакала сплатили 1 403 597,30 грн 

Тобто договір уклали 13 квітня, а акт виконаних робіт підписали через три дні – 16 квітня. Воно і не дивно, що тепер в людей заливає всі двори.

У ст.10  Закону України “Про публічні закупівлі” передбачено, що протягом одного дня з дня укладання договору має бути опублікований звіт про укладений договір, якщо він укладений без використання електронної системи закупівель. Виходить що або договори неукладені, і не зрозуміло хто і за які гроші щось робить в селищі, або відповідальна особа не оприлюднює інформацію про закупівлі та має нести відповідальність згідно ст.16414 КУаП.

На розсадницьку продукцію витратили 199 175.03 грн.

Тут варто наголосити на тому, що громада зібрала понад 300 підписів і направила до влади петицію з вимогою відремонтувати теплицю у 18 школі, щоб Коцюбинське могло заощаджувати кошти на озелененні.

Бюджетна гречка: як у передвибочий рік влада живе без проднборів?

Сучасні технології дозволяють знайти будь-яку інформацію, навіть якщо її намагаються приховати. Так на Єдиному веб-порталі використання публічних коштів, де чітко зазначено, що за неоприлюднення інформації передбачено відповідальність, можна знайти інформацію по трансакціях платником по яких виступає Коцюбинська СР.

Викликали ціквість три закупівлі продуктів харчування. дві закупівлі на однакову суму 20 900,00 грн, третя на суму 29 800 грн.Купували продукти під час карантину та напередодні Великодня. Інформації що саме купили і для кого знайти не вдалося.

Мешканці селища вже писали про те, що продуктові набори вручали депутати ради від “Нових облич” без масок і засобів захисту.

COVID-19. Медицина

Під час пандемії, місцеві органи влади, купують дезінфікуючі засоби, засоби захисту, медичне обладнання, транспортні послуги для медичних працівників та інше. 

Коцюбинська селищна рада не витратила жодної копійки на дезінфекцію та засоби захисту.  

Коцюбинське має амбулаторію в якій працюють лікарі Комунального некомерційного підприємства “Ірпінський міський центр первинної медико-санітарної допомоги” Ірпінської міської ради. Хоча будівля амбулаторії знаходиться у власності громади Коцюбинського, обладнанням та всім необхідним забезпечує саме КНП “ІМЦПМСП” ІМР, яке уклало угоду з Національною службою здоров’я України, свого комунального підприємства Коцюбинське не має. 

Тож коли Коцюбинське ОТГ набере своєї юридичної сили, депутати можуть прийняти рішення про створення свого КНП і розмістити його в амбулаторії. По приблизним оцінкам для цього буде необхідно від 500 000 грн до 1 000 000 грн.

Але Коцюбинська селищна рада перерахувала чотирма трансакціями 752 796,00 грн Ірпінській міській раді кошти за поліпшення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я. 200 000 надійшло у лютому. 230 000 у березні і потім ще додали 301 000. У Квітні на Ірпінь з бюджету Коцюбинського пішло 22 500.

Всі кошти перераховані згідно рішень сесій Коцюбинської селищної ради №352-27-VIII вiд13.02.20 та №367-28-VIII вiд 23.03.20;що це за рішення, і що саме має отримати Коцюбинське від Ірпеня за ці гроші знайти не вдалося. 

Можливо мешканці Коцюбинського відчули або побачили як саме поліпшилася матеріально-технічна база закладів охорони здоров’я на понад 750 000 грн.

Щодо виявлених під час моніторингу порушень, цим має займатися Офіс фінансового контролю (Державна аудиторська служба) www.dkrs.gov.ua, звернення до якого вже нами направлено. 

Автор: Тарас В’язовченко, мешканець Ірпеня та координатор “Голосу” по Ірпінській міськраді 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539