Нардеп Безгін про сесію в Ірпені: Можуть визнати себе хоч центром Марсу

0

7 травня Ірпінська міська рада планує своє сесійне засідання. Як повідомила помічниця народного дептата від “Голосу” Михайлина Скорик-Шкарівська, депутати Ірпеня планують голосувати за текст звернення, яким наполягають, аби після укрупнення районів у Київській області, райцентр був саме в Ірпені, а не в Бородянці.

На це народний депутат від “Слуги нарду” Віталій Безгін, який очолює профільний підкомітет, відреагував таким чином:

“Треба нагадати Ірпеню і його раді, що не вони тут є суб’єктом подання. А рішення буде ухвалювати Верховна Рада з подання Уряду. Тому можуть хоч визнати себе центром Марсу, з процедурної точки зору вага буде така сама.”

Принагідно мешканці селища Коцюбинське, яке є столичним анклавом, нагадали представнику фракції “Слуга народу” про те, що давно вимагають приєднання населеного пункту до Києва.

Після адмінреформи у перспективному плані ірпінську “марьошку” роз’єднали і всі три селища, які до того входили до цієї “матрьошки” відокремилися.

Нагадаємо, наразі у законотворців є питання щодо єдиного райцентру у Київській області.Народні депутати обирають між Бородянкою, яка більш рівновіддалена від кінців районного центру, та ближчим до Києва Ірпенем. Решта 4 райцентри вже попередньо визначені.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539