Коронавірусна гречка: як родичка депутата Слюсаренка отримала кошти з бюджету селища Коцюбинське

1

З 25 березня 2020 року по всій Україні, через стрімке розповсюдження вірусної інфекції COVID-19 було запроваджено карантин. Для громадян яким за 60 років, в зв’язку із перебуванням в групі підвищеного ризику, заборонено без нагальної потреби взагалі виходити на вулиці.

Фактично, такі обмеження призвели до того, що наші громадяни поважного віку та безпосередньо односельці, потребували сторонньої допомоги для придбання продуктів харчування.

За інформацією депутата Сергія Даніша (партія “Нові обличчя”), Коцюбинська селищна рада виділила 300 000 грн. для придбання продуктових наборів.

Згодом від його соратниці депутатки Катерини Ющенко-Корбут (“Нові обличчя”) з’являється інформація, про те, що підприємці нашого селища, які справно сплачують до Коцюбинського селищного бюджету податки, безкоштовно надали до Коцюбинської селищної ради допомогу односельцям, як то продукти харчування.

До речі, основним джерелом надходжень до бюджету Коцюбинської селищної ради – є  єдиний податок, що становить 70% від усіх надходжень. І цей єдиний податок дають місцеві підприємці.

І дійсно, дякуємо нашим підприємцям, що в скрутні часи, зуміли винайти можливість, щоб безкоштовно допомогти односельцям, в той самий час, як всі ми знаємо, що наслідками карантину є величезні збитки для малого та середнього бізнесу в цілому по Україні.

На цьому, хотілося б завершити, АЛЕ… там, де є “Нові Обличчя”, має бути десь підводний камінь …

На жаль, я не помилилася… Так на Єдиному веб-порталі використання публічних коштів, я знаходжу цікаву інформацію, що за період з 01.04.2020  по 17.05.2020 Коцюбинська селищна рада придбала продуктові набори  у ФОП Вичалківської Ангеліни Борисівни на суму 319 905 грн.!!!

Що ж, шукаємо, хто ж така ця Вичалківська Ангеліна Борисівна, яка має такі преференції у Коцюбинської селищної ради?  Чому під час карантину, саме у неї, а не у інших селищних ФОПів,  яким так рясно дякували “Нові Обличчя”, придбали продукти харчування та товари широкого вжитку на загальну  суму 319 905 грн?

Заходимо до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб –підприємців та громадських формувань, вводимо дані і з’ясовуємо, що ФОП  Вичалківських існує двоє, але діяльність одного ФОП припинено.

Далі цікавіше. Відкриваємо інформацію про кожного і стає зрозумілим, що дані ФОПи мають однакове місце проживання, а відповідно мають родинний зв’язок.

У 2015 році Олена Вичалківська балотувалася в депутати Коцюбинської селищної ради від ПП “Нові Обличчя”.

Окрім іншого, відомо, що Олена Вичалківська – є родичкою дружини депутата Ірпінської міської ради Богдана Слюсаренко, а відповідно і Вичалківська Ангеліна Борисівна, яка зареєстрована з нею за однією адресою, має родинний зв’язок з депутатом Богданом Слюсаренко.

Відкриваємо в реєстрі інформацію, про дату реєстрації ФОП Вичалківська Ангеліна Борисівна і розуміємо, що як підприємець вона зареєстрована в вересні 2019 року.

 

А основний вид її діяльності – це оптова торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів !!!

Уся вищевикладена інформація, дає підстави запитати у Богдана Слюсаренка, Сергія Даніша та Ангеліни Вичалкіської: –  “де межа вашої ненажерливості?”.

 А потім цю бюджетну гречку розносить депутат Слюсаренко і його колеги по партії без засобів захисту.

Шановні підприємці селища, ви маєте знати, що в основній своїй частині на 70% , саме завдяки вам формується бюджет Коцюбинської селищної ради. І в такі часи, органи місцевого самоврядування мають допомагати малому та середньому бізнесу, щоб в майбутньому бюджет мав фінансове наповнення. 

На жаль, ми і надалі будемо бачити, як новостворені родинні депутатські ФОПи, які торгують автозапчастинами, стануть постачальниками продуктів харчування, в той час, як інші підприємці будуть безкоштовно надавати допомогу односельцям. І байдуже, що такі підприємці, вже не один рік наповнюють бюджет селища, важливо щоб гроші повернулися в сім’ї Нових Облич і в даному випадку принцип – “Свій до свого по своє”, має кардинально інше значення, коли  фінансується депутатсько-сімейний, а не місцевий бізнес.

Ми вже писали про те, що з бюджету Коцюбинського фінансували бізнес депутата Міщенка (“Нові обличчя”) і Петра Щербини – політтехнолога Володимира Карплюка.

Авторка: Тетяна Бондар, мешканка селища

 

1 Comment

  1. Людмила 18 Травня 2020 at 18:58

    Цікаво скільки податків сплачують ці депутатсько-сімейні ФОПи? І як ці сім’ї дивляться сусідам в вічі? Не соромно?!?! Підприємцям, які БЕЗКОШТОВНО підтримали мешканцям селища респект. Але чому одні і платять податки і безкоштовно собі в збиток надають допомогу, а інші скрив п’ють доходи, на сплачують податки АЛЕ розпоряджаються податками інших та піаряться на фоні вкрадених коштів?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539