У Коцюбинському зобов’язали старожилів повісити таблички із хибною датою заснування селища

0

17 липня УЖКГ “Біличі” – комунальне підприємство селища Коцюбинське повідомило громаду про те, що мешканці приватного сектору ЗОБОВ’ЯЗАНІ на своїй приватній власності встановити нові таблички з адресами.

На цих табличках зображений намальований київською волонтеркою Надією Кельм герб, про що її просили активісти селища, коли розробляли офіційний сайт Коцюбинської селищної ради і ініціювали обговорення в громаді.

Звісно, що ніхто не погоджував з авторкою герба його використання у такий спосіб: надрукувати гарб із хибною датою застування селища. Тут вказаний 1941 рік, а не 1900. Більше того, вже могли б просто замовити без року, аби не ганьбитися на всю громаду.

Перше, що обурило людей, це той факт, що їх комунальники ЗОБОВ’ЯЗАЛИ на своїй власності розмістити табличку. УЖКГ “Біличі” не має права зобов’язувати громаду вішати щось собі на приватну власність. Цього не може зробити навіть парламент, бо лише власник паркану може вирішити, що на ньому буде висіти, а що ні. На те вона приватна власність.

Друге, що обурює мешканців – це незнання історії селища. І парадокс полягає в тому, що ЗОБОВ’ЯЗАЛИ повісити таблички саме приватний сектор – з якого починалося у 1900 році Коцюбинське.

Без імені

І тут живуть ті люди, які пам’ятають це селище до 1941 року.

Читати також: Скільки ж насправді років селищу Коцюбинське

Більше того, навіть Карплюк вітав виборців у 2015 році із 115 річчям селища. Так вже б не ганьбилися!

Мешканці обурюються і запитують, чи не було куди витрачати кошти при тому, що вода в селищі не перший рік тхне лайном і в ній за результатами аналізів виявляли фекалії та ентерококи.

У парку вже була встановлена скульптура із хибним роком засування селища за бюджетні гроші. На такі скульптури в парку витратили більше 120 000 грн.

Знайте, що коли вода з фекаліями, нема доступу до гідного рівня медицини, освіти, всі ці лавки, таблички – це марнотратство і піар на бюджетній гречці для політиків. І нашому селищу цього року 120 років виповниться.

Авторка: Ірина Федорів – журналістка і мешканка селища

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539