Я поінформував Президента про проблему Коцюбинського

0

Є анклав посеред Києва — селище Коцюбинське, яке є частиною Київської області. 16 тисяч мешканців залишаються без доступу до нормальної освіти, соціальних послуг, київського громадського транспорту і навіть без швидкої допомоги. Бо пацієнтів везуть в лікарню в Бучу, і дорога займає до 1,5 години, а не 15-20 хвилин, якби їх везли у київську лікарню.

Багато років місцеві активісти борються за здоровий глузд — визнання Коцюбинського частиною Києва. Боротьба за Коцюбинське нагадує “Гру престолів”: напади на селищну голову, залякування активістів та брудні піар-кампанії. Адже рішення матиме великий вплив на розподіл бюджету та розпорядження землею навколо селища — Біличанський ліс, що відділяє селище від Києва та Коцюбинського є ласим шматком для забудовників.

Я поінформував Президента про проблему і те, що зацікавлені особи в Парламенті протидіють тому, щоб мешканці Коцюбинського стали офіційно киянами і блокують вирішення цього питання. Групи, що мають вплив у селищі і незаконно вирубують Біличанський ліс та приватизують землі, не дають приєднати Коцюбинське до Києва. І схоже, що у групі зацікавлених осіб є представники “Слуги народу”.

Президент занепокоєний ситуацією і тим, що у владі є люди з непрозорими інтересами, яких взагалі не цікавить життя людей.

В проєкті змін до Конституції в частині децентралізації ми чітко пишемо, що адміністративно-територіальні одиниці мають бути неподільними і ніяких анклавів не може бути. Тому існування Коцюбинського в такому юридичному статусі як зараз, в будь-якому випадки припиниться.

Коцюбинське — це давно вже Київ. Впевнений, вже скоро здоровий глузд стане правовою реальністю.

Автор: Дмитро Гурін, народний депутат від “Слуги народу”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539