Люди в Коцюбинському без води, а за ремонт ВНС перед виборами заплатили майже 2 млн

0

Два роки вода в Коцюбинському смердить фекаліями. Цей запах на початку 2019 року відчули мешканці Лісової і Меблевої. І вода не просто смердить, фекальне забруднення офіційно виявлене лабораторією. Ситуацію обговорювали на нарадах в ОДА, голова ОДА навіть приїздив у селище із візитом і сам особисто нюхав воду. Вона як смерділа фекаліями – так і смердить.

Перед виборами кандидат від “Слуги народу” Сергій Даніш запевняв, що через кілька тижнів всі будуть задоволені якісним сервісом водопостачання. Але навіть на свята людей залишили без води.

Ось пост мешканки Меблевої Ярослави Склярук. Мешканка селища бідкається, що кілька днів на Меблевій немає води. І ці кілька днів затягнулися.

Ми вирішили перевірити, чому на середину січня обіцянку так і не вдалося виконати і який стан у нас із свердловинами, які мають подавати воду на Меблеву і Лісову.

Після Різдва я як мешканець Лісової і Юрій Устиновський як мешканець Меблевої пішли до свердловини через дорогу від вулиці Лісова. Там ми мали побачити чудотворні зміни. Чому? Ну хоча б тому, що витрачені на ВНС на Лісовій немалі гроші у 2020 році. Майже на 2 млн грн. І всі ці гроші йшли перед виборами. Саме після цих проплат Даніш обіцяв, що за кілька тижнів от-от з водою все буде добре.

По даним паспорту глибина свердловини більше 100 метрів, але  дебет свердловин впав, це фіксуються по всій Україн і не лише в свердловинах а і в колодязях.

Ми побачили, що там, де є стара свердловина йде буріння нової свердловини. 

Тепер про нову свердловину. Її пробурили на глибину 279 метрів. І там  не виявилося потрібний дебет води. І постає логічне питання, скільки ж коштувала бюджету ця дірка від бублика, яка так і не принесе нам води.

І от за кілька метрів знову починають бурити нову свердловину. Для того, щоб щось робити в надрах України треба не просто бити де заманеться, а отримувати дозволи. І ці дозволи видають в Національна Акціонерна компанія “Надра України”. В УЖКГ “Біличі”, чи є дозвіл ? “Надра України” . Робити щось без дозволів з надрами України – це злочин. Таким чином маємо незаконний водозабір і кого притягнути до відповідальності за якість води з незаконного водозабору?

Коли лабораторні аналізи підтвердили, що у воді фекалії, тоді “Нові обличчя” поквапилися у рік виборів відрапортувати громаді, що вони зробили бювет. Депутат Богдан Слюсаренко, який таки відмовився від депутатства в Коцюбинському, щоб піти в райраду Бучі, вихваляв його як міг. По суті це був піар на бюджетній гречці. І заплатила громада з бюджету за бювет майже 75 000 грн. На даний час “бювет” не працює, 11.01.2021р. Вода закінчилася, чи обіцянка коротка. Бювети не лише потрібно створювати, необхідно передбачити в кого на балансі він мають перебувати, щоб хтось відповідав за роботу, ремонт, та санітарний стан, прибирання.можна створити геніальні речі проте вони приходять до непридатного стану, через халатне відношення до них.

А заробив ці гроші “Ірпіньелектрозв’язок”.

Коли на Меблевій зникла вода у цертральному водогоні – мешканці попрямували до бювету, щоб поповнити запаси води. Бювет – це автономне джерело водопостачання. Але виявилося, що і в бюветі вода пропала разом з водопостачанням в будинках. Отже, в бювет просто подають ту ж воду, яка йде у крани і про жодну автономію мова не йде.

У мене питання: на чиєму балансі бювети? Хто буде оплачувати 3- х ступеневу очистку води далі? Рано чи пізно потрібна буде заміна фільтрів і т д. Якщо не замінювати фільтри, то це “одноразовий абонемент”. Тобто можуть використати тільки під час виборчої кампанії і забути на 5 років до наступної кампанії. Далі перед виборами будуть міняти фільтри і піаритись за бюджетні гроші. Якщо буде обслуговувати УЖКГ то яким чином? В який тариф закладатимуть це обслуговування?”, – говорить мешканка приватного сектору Оксана Вдовцова, яка раніше працювала в УЖКГ “Біличі”.

Крім безглуздих бюветів з наших податків заплатили кошти ще й на парки. Ось на передвиборчий піар на Меблевій за бюджетні кошти витратили понад 1,3 млн.

Їх не просто створюють під вибори, коли світ веде боротьбу з пандемією, а й продовжуть закладати в бюджет 2021 року. А тим часом не лише свердловини в дуже жахливому стані. Водогін не витримує – рветься, а люди сидять без води. 

От як раз в ремонт труб і треба вкладати гроші. Саме від якості труб залежить якість води.

Коли люди обирають на виборах владу – мають питати з неї про наслідки. Ось є передвиборча обіцянка від партії, яку представляє Сергій Даніш, – “Слуга народу”. І тут є про те, що партія бере зобов’язання вирішити проблему з питною водою.

 

Сергій Даніш обіцяв виборцям, що якісна вода буде вже за кілька тижнів після виборів. І гроші ж для вирішення питання є! Вся команда Даніша і “Слуги народу” і “Нові обличчя” твердять, що ми самостійна громада. Є бюджет в Коцюбинському, але тепер питання навіть не в якості води. Люди сидять без води навіть на свята.

Я так розумію, що у нас буде якісна вода за такої влади і таких господарників десь тоді, коли запустять трамвай Коцюбинське-Київ. Тобто це такі ж зелені і примарні прерспективи, якими перед виборами просто годували виборців. 

Автор: Ігор Чижевський, мешканець Коцюбинського

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539