Як обміняти пластик на корм для безпритульних тварин – #Япомога

0

Кілька років тому ми з моїй чоловікмо Євгеном Вєлікановим та нашим другом  Руфатом Раїмовим створили благодійний проєкт “Япомога”. Наша головна мета допомагати безпритульним тваринам, інклюзивним дітям та літнім громадянам. 

Цей проєкт соціально спрямований. Всі гроші, які жертвують люди йдуть на благодійність.

24 жовтня 2020 року відкрили перший “Япомогабокс” (вул. Юрія Іллєнка, 75). Дуже важливий момент, його зробили не за гроші, які жертвували клієнти, а за бонусні бали лояльності “Япомога”.

“Япомогабокс” – це автомат, який допомагає нагодувати безпритульних котів і собак в обмін на пластик. Викидаєте одну пляшку і в миску, до якої мать доступ безпритульні тварини, автоматично засипається 20 грамів корму.

Лише за перший місяць роботи такого боксу ми зібрали 348 кг пластику і передали на переробку.

І ось вже кінець лютого і в Києві на вулиці Протасів Яр,15 на території заправки SOCAR, розпочали приймати пластикові пляшки і годувати безпритульних тварин. Так запрацював “Япомогабокс 2.0”.

Версыя 2.0 це нова організація процесів, які дозволяють досягати бажаних результатів в нашій місії. Тепер безпритульним тваринам не треба шукати їжу в боксі. Ми її передаємо волонтерам, які знають, де мешкають такі тварини і де є найбільш гостра потреба в їжі.  

Те, що такий бокс з’явився на АЗС – це доказ того, що такі благодійні проєкти можуть чудово інтегруватися в бізнес – ТРЦ, супер/гіпермаркети.

Те, що такий проєкт вже є на SOCAR – це приклад іншим компаніям, як можна інвестувати в благодійність і до нас також долучився вже Mastercard, завдяки йому ми встановили термінал для прийому благодійних внесків. Один ваш рух цією карткою і це + 20 грн до скарбнички розвитку нашого проєкту.

Тепер спати стане спокійніше і буде менше переживань щодо того, що безпритульним тваринам хтось підсипатиме отруту і вони у пошуках їжї можуть отруїтися.

Ми йдемо до того, щоб контролювати кількість корму і нагодованих тварин. Всі звіти будуть транслюватися і на наших персональних сторінках, і в соцмережах на сторінці Yapomoga.

Наш проєкт дарує інноваційний підхід в освіті та формуванні цінностей дітей. Батьки і вчителі можуть на практиці в інтерактивній формі показати дітям, як можна допомогти тваринам своїми руками і при цьому долучитися і до того, щоб зробити нашу планету чистішою – здаючи пластик на переробку.

Допомагати батькам виховувати ціннісних і відповідальних дітей в ранньому віці – це один з ключових напрямків, в який ми інвестуємо ресурси. Для того, щоб привернути увагу дітей ми додали звуковий супровід і дисплей з мультфільмами.

Ми дякуємо всім за підтримку. Ви надихаєте нас на нові ідеї і звершення.

Авторка: Наталія Веліканова, мешканка селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539