Коли забудовника Мирончука поженуть з-під Кампи і буде обіцяний владою парк?

0

Вже рік як завершився договір оренди у фірми ТОВ “Комфорт ЛТД”. Але забудовник Антон Мирончук, найнятий орендарем для проведення будівництва, і досі продовжує боротися за цю ділянку розміром у 2 га поблизу бучанського тенісного клубу “Кампа”. 

Тут він планував звести кілька десятиповерхівок – ЖК “Wonderwood”. У рекламі нерухомість позиціонувалася як комплекс “із подихом дубового гаю”. Лише з подихом, бо сам гай з більше аніж сотнею дубів та грабів забудовник знищив, не маючи на це жодних дозволів. 

За фактом вирубки дерев та за фактом побиття активістів, які захищали зелену зону, правоохоронці порушили низку кримінальних проваджень. Але якщо такі дії притаманні по суті всім забудовникам регіону, то Мирончук відзначився тим, що на цьому об’єкті навіть була стрілянина.

Спроба Мирончука переконати Міністра юстицій, що є низка сімей-інвесторів, які залишаються просто неба і місцева влада у саме його випадком займається рейдерством, зазнала невдачі. Міністр відхилив його скаргу. Але це не значить, що Мирончук так просто відступить від 2 га землі в рекреаційній Бучі.

На ділянці у серпні 2021 все ще сидять його люди, хоча місцева влада обіцяла тут парк. Щоправда, кран вже вивезли, більшість тимчасових споруд прибрали, але все ще зелена зона не придатна для того, щоб тут гралися діти – всюди валяються шматки арматури та плит. 

Замість того, щоб сконцентрувати всі зусилля на благоустрої цієї території, Бучанській владі доводиться продовжувати юридичну боротьбу та усувати штучні перепони на шляху повернення ділянки містянам.

Влада Бучі, що не змогла свого часу запобігти знищенню рекреаційного ресурсу, наразі повідомляє, що наразі забудовник займає ділянку самовільно і за цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Судова боротьба з забудовником Мирончуком тривала роками і не закінчується і по сьогодні. Зараз навколо ділянки одночасно відбуваються кілька судових процесів. В одному з них, що залишився поза увагою громади бо йшов в закритому режимі, Мирончук навіть зумів протягнути вигідне для себе рішення. 

У ньому йде мова про незаконність скасування будівельної документації. Її біля  року тому було скасовано місцевою владою за результатами перевірки Державного архітектурного бюро. Мирончук зумів отримати виграш у двох інстанціях включно з апеляцію. Громада чекає, що міська влада та ДАБІ подадуть касацію, та покажуть, що цей виграш є не більшим ніж корумпованим рішенням недоброчесних суддів. Дуже важливо, щоб Офіс генпрокурора долучився як сторона у справі. Це спонукатиме Бучанську міську раду та ДАБІ представляти інтереси громади якісно, а суддів бути більш уважними. Це також може стати запобіжником від можливих хабарів з боку забудовника. 

А тим часом на цій ділянці КП “Бучазеленбуд” має прибрати будівельне сміття і активно займатися відновленням знищених зелених насаджень.

Авторка: Аліна Лізунова, мешканка Бучі

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539