9 мільйонів з бюджету Києва на дорогу до Bionic Hill

4

КК “Київавтодор” 14 травня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ “Проектне бюро “Київпроект” на розробку проектно-кошторисної документації по об’єкту: “Будівництво під’їзної дороги та зовнішніх інженерних мереж до інноваційного парку “Біонік Хілл”. Вартість угоди склала 8,70 млн грн. Про це повідомляється в “Віснику державних закупівель”.

Коштом міського бюджету потрібно до жовтня розробити документацію для дороги довжиною 2,4 км та шириною 15 м, кільця для розвороту громадського транспорту, однобічного тротуару та двосмугової велосипедної доріжки.

Також потрібно провести коригування “червоних” ліній в районі примикання до просп. Палладіна з розробкою перспективної транспортної розв’язки в різних рівнях, реконструкцію вул. Міської в районі примикання під’їзної дороги з влаштуванням світлофорного об’єкту.

В складі проекту потрібно запланувати прокладання інженерних мереж до парку “Біонік Хілл”, благоустрій і озеленення, зовнішнє освітлення, електропостачання та організації дорожнього руху на період будівництва.

Загалом в міському бюджеті у 2013 році на будівництво дороги та комунікацій до парку виділено 216,70 млн грн.

Нагадаємо, минулого року КМДА провела інвестиційний конкурс на будівництво парку “Біонік Хілл” площею 147 га поряд з селом Коцюбинським, яке міська влада нещодавно вирішила включити до адміністративних кордонів Києва. “Bionic Hill” матиме науковий центр, інноваційну виробничу зону, два офісні центри, два житлові комплекси, готель і спорткомплекс. У його будівництво компанія UDP народного депутата від Партії регіонів Василя Хмельницького обіцяє інвестувати до $1 млрд.

Як повідомив віце-президент проекту Віктор Галасюк, парк будуть будувати на території занедбаного військового містечка №36, а земельна ділянка належить UDP.

Нагадаємо, Київрада схвалила план забудови військової частини попри зауваження, які на сесії з трибуни озвучила голова громадського комітету За збереження Біличанського лісу Вероніка Агеєва.

На одному з сесійних засідань, доповідач з бюджетних питань пояснив активістам, які підінмали питання доцільності побудови дороги бюджетним коштом, що це зобовязання перед інвесторами, осікльки в проекті щорічно дохід в бюджет міста запланований на рівні 600 мільйонів гривень.

“У них все погоджено на рівні Кабміну. Є національна програма. Єдине, чого вони бояться на цьому етапі, – це протестів громадськості через відсутність екологічної експертизи. Протести можуть відлякати інвесторів,” – розповідає активіст Андрій Скіпальський.

“Нам директор – представник інвесторів – запропонував стоврити наглядову громадську раду щодо цього питання. Ми зараз вивчаємо всі аспекти цієї справи, щоб прийняти відповідне рішення,” – додає Скіпальський.

За матеріалами “Наші гроші”.


4 коментарі

  1. з вулиці Шевченка 28 Травня 2013 at 15:09

    А чому лише 9 млн?! А чому не виділити млн 20?

    213.169.93.2**

  2. Сосед 29 Травня 2013 at 17:38

    Правильным бы было решение про использование существующей дороги через Коцюбинское. И дешевле и полезней.

    37.53.74.1**

  3. Мария 30 Травня 2013 at 15:31

    Наглядова Громадська Рада это правильно, только без коцюбинских чиновников.

    95.158.3.1**

  4. Никита 26 Червня 2014 at 10:39

    ну вот и понятно кто платит Скипальскому ))), защитник леса представляет интересы Хмельницкого-депутата Партии регионов и коллегу Ирины Федорив. Еще и ярый “активист” в борьбе за защиту леса баллотируется в депутаты Киева и поддерживает его при это м никто иной как Федорив и Бионик Хилл. Наверняка уже пообещали им в Бионике квартиры . Гнать в шею таких защитников с Коцюбинского.

    83.142.232.2**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539