Демократія в дії: як Клавдієво приєднали до Бучі

0

Я народився і жив у Клавдієво, поблизу Бучі. Імігрував разом з дружиною та трьома дітьмиу США у 2000 році, але у Клавдієво у мене залишился батьки. Тут загалом прожває близько 5 тисяч людей.

Зараз працюю в кампанії “Техаські інстурменти” й пильно стежу за тим, що відбувається в Україні та на моїй малій батьківщині – Клавдієво. Після революції Гідності рік тому виникла ідея створити сайт, аби мої співгромадяни могли обговорювати законодавчі ініціативи, вносити у них свої пропозиції, впливати на прийняття рішень у Верховній Раді.

Так розпочалася ініціатива “Демократія в дії”, з якою можна ознайомитися на сайті.

Децентралізація – це одна із реформ, яку позиціонує нова влада, але проводять реформу насправді представники старої влади, бо місцева влада залишилась та ж сама. Тому влада навряд чи враховує інтереси громади.

Процес децентралізації я особисто спостерігав на прикладі мого рідного Клавдієво. Я побачив на Youtube відео з селищної ради, де, як і в сусідньому Коцюбинському, на сесію ради приїхали “тітушки” і намагалися недопустити місцевих мешканів до сесійної зали. Вони проштовхували потрібне їм рішення.

Так почалася ціла війна за Клавдієво. І в Бородянці, і в Бучі правлять  досі екс-регіонали і кожен хоче урвати собі цю територію у своїх інтересах, але не в інтересах громади.

Ніхто не знає, чому виникла ідея приєднати Клавієво саме до Бучі, оскільки у селища немає спільної межі із цим містом. Але депутатів Клавдієво цей факт не зупинив і вони за це проголосували. Загальних зборів не було. Депутати, як і в Коцюбинському, для годиться провели псевдоопитування у своїх округах, результати яких є сумнівними.

Деякі мешканці селища припускають, що місцевим депутатам Клавдієво пообіцяли у Бучі чи то квартири, чи то ділянки.

Виникла логічна і цілком природна ідея опитати по-справжньому мешканців Клавдієво, аби дізнатися, куди ж хоче рухатися громада. Для цього ми залучили проект “Демократія в дії” і пропонуємо всім мешканцям Клавдієво долучитися до опитування і проголосувати.

Для цього потрібно зайти на сайт, зареєструватися, що максимально унеможливлює голосування однієї і тієї ж людини кілька разів, та проголосувати: за Бучу, за Бородянку чи за те, щоб залишитися селищем, як і було до цього.

На сайті вказано, що голосування є відкритим кожен громадянин, який бере участь у голосуванні погоджується з тим, що його ім’я, прізвище та вибір може бути оприлюднений. Це унеможливить маніпуляції та можливі махінації під час волевиявлення.

Без іменіАвтор: Тарас Дудар, уродженець Клавдієво

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539