Депутат Євстєфєєв про об’єднання: Держава нас змушує це робити

1

3 червня о 19:00 біля будинків №1 та 1-а по вулиці Шевченка відбулися збори громадян, які скликав депутат селищної ради Петро Бомба.

Обговорювали пропозицію “громади” м. Ірпінь (читайте “мера Володимира Карплюка”) до смт Коцюбинське про об’єднання двох населених пунктів.

Депутат Бомба розпочав із того, що представив якийсь план-пропозицію соціально-економічного розвитку для Коцюбинського, явно створений у відповідь на критику щодо відсутності будь-яких обгрунтувань та пояснень про причин та переваги об’єднанняє.

Крім того, депутат розповів, що нам діватися нікуди, бо якщо не об’єднаємося, то Коцюбинське залишиться без грошей, і взагалі Ірпінь – це шанс на розвиток, на його думку.

Мешканка приватного сектору вийшла та зачитала закон, за яким подібні процеси мали б проходити відкрито, а обговорення із громадою мало б тривати 30 днів з дня надходження пропозиції.

Нагадаю пропозиція надійшла наприкінці квітня, а зараз – червень місяць. Тобто строк обговорення давно пройшов.

Окрім того, обєднання громад, згідно закону проходить виключно на “добровольчих засадах”, а наразі  Коцюбинську громаду поставили в умови, коли за нас вже все вирішили 20 травня.

rishenna2

А коли піднялася хвиля невдоволення – вирішили легалізувати рішення через псевдо-слухання.  Те, що форма проведення порушує офіційний статут територіальної громади – нікого не хвилює.

Ось так виклядає кількість учаників обговрень з двох округів, де живуть сотні людей.

Безымянный

Громада обурювалася та запитувала депутата Бомбу, що конкретно це дасть та чому рішення про об’єднання прийнято похапцем та потайки від громади. Депутат, видно, не знав що казати, подзвонив тоді депутату Євстєфєєву, щоб той приїздив швидше на допомогу.

Попри те, що депутат Євстифєєв не мешкає в Коцюбинського він увійшов до складу робочої групи, де згідно з тим же рішенням селищної ради мали б бути представники від громади.

rishenna3

Депутат Євстифєєв не випадково ходить на збори в інших округах й розповідає, як добре було б з кооперативами, на які подерибанили ліс він та низка депутатів регіону.

На “Українській правді. Київ” писали, що ділянка лісу напроти Пономарьова у 2013 році, де зводили паркан для багатоповерхівок “Новатора” – це ділянки Владислава Євстифєєва та чинного міського голови Володимира Карплюка.

Люди були обурені, що представники від громади не увійшли до робочої групи і нічого не знали про те, що рішення рада вже прийняла.

Євстєфєєв з’явився та почав “заколисувати” наповп загальними фразами про “політичну доцільність”, про закон, про бюджет та стверджував об’єднання – це єдиний вихід.

Громаду запевнив він – коцюбинчанин.

Потім він сказав, що “держава змушує нас обєднуватися, і якщо ми не зробимо це до 15 липня (час формування бюджету), потрібно буде чекати іще рік”.

Йому на допомогу прийша працівниця селищної ради, здається пані Лютенко, яка теж увійшла до цієї робочої групи, яка сказала що об’єднання із Києвом Коцюбинському “не світить” ні за яких обставин.

Громадяни обурювалися та вимагали пояснень, чому такі рішення були ініційовані та скріплені рішенням селищної ради без належного обговорення, обгрунтування та консультацій з громадою. Деякі громадяни відкрито звинувачували Євстєфєєва у тому, що всі ці домовленості з Ірпенем тільки для того, щоб полегшити процеси привласнення  земель лісового фонду під забудову – давня мрія депутата, що має, зі слів прокурора Ірпеня, майже 100 ділянок з 501 розданої.

Депутат Бомба запропонував мешканцям розписатися у протоколі “громадських слухан”» та висловити свою підтримку (або не підтримку) обєднанню громад. При чому протокол був вже заповнений мешканцями, яких депутат обійшов завчасно перед збороми. Недивно , що більшість підписантів “підтримали” обєднання з Ірпінем.

“Що було дивним для нас, що там люди писали в тому протоколі, що вони проти і стояв підпис, а далі було закреслено і згори написано “за”. Такі випадки були непоодинокі. Ми запитували: як так. А нам Бомба сказав, що його совість чиста і що люди одразу не розібралися за що вони,” – розповідає жінка, що прийшла на збори з сусіднього округу.

Громада вирішила скласти альтернативний протокол.

Тут люди засвідчили, що вони проти приєднання до Ірпеня.

Автор: Андрій Скіпальський, коцюбинчанин помічник нардепа ВРУ та член громадської ради СБУ

1 Comment

  1. Ник 5 Червня 2015 at 16:32

    Никто толком не ознакомился с положением об объединении и не слушают что им пытаются пояснить. Свидетельствует об уровне интелекта населения. Не знают и учиться не хотят.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539