Ворзель вдруге повстав проти силового об’єднання з Бучею

0

Рішення про об’єднання Ворзеля з Бучею від 21 серпня не вступило в дію. А вже 4 вересня о 8 ранку у Ворзелі відбулася незаконна позачергова сесія селищної ради, скликана селищним головою екс-регіоналом Олександром Венгриком. На неї депутатів запросили напередодні по обіді.

Депутати вкотре спекулюють тим, що організовують позачергові сесії з суспільно важливих питань, так, аби громада про них не знала. Насправді термінові позачергові сесії існують для того, щоб вирішувати бюджетні питання та питання, які стосуються надзвичайних ситуацій.

Я, отримавши інформацію про скликання сесії, увечері дзвонив двом депутатам, Юрію Куричу та Валентину Сербіну, з питанням, чи знають вони про сесію та порядок денний. Вони здивовано відповіли, що вперше чують про те, що завтра мають бути на сесії. Схожа ситуація була і в селищі Коцюбинське. Третина депутатського корпусу була відсутня, коли голосували за об’єднання з Ірпенем.

Зрештою, на 76-ту сесію з одним питанням у порядку денному — про об’єднання з Бучанською тергромадою — прийшли лише 19 депутатів. Із них 18 чоловік знову намагалися з порушеннями процедури проголосувати за об’єднання.

Члени громади Ворзеля заблокували голосування, котре, зрештою, перетворилося на штовханину. На засіданні був присутній секретар Бучанської міської ради Василь Олексюк з “охоронцями”.

На запитання голови Спілки ветеранів Олени Куц, що вони тут роблять і чи є вони охоронцями Олексюка, вони відповідали запитаннями “А що робите тут ви?” і т. і., усіляко уникаючи прямої відповіді.

Ohorontsi

Ці люди спортивної зовнішності, втім, погоди не зробили — надто багато було активних ворзелян, серед яких — і учасники АТО, і воїни-інтернаціоналісти.

Зрештою, під крики “Ганьба!”, депутати покинули залу засідання. Протокол засідання відібрали. Приїхала міліція — депутати та юрист ВСР Людмила Рижко заявили про побиття, якого, як свідчать члени громади Ворзеля, не було. Процес “голосування” фіксувала знімальна група місцевого телеканалу, тож у майбутнього слідства, якщо таке відбудеться, є незалежні відеодокази.

Далі громада перемістилася надвір, провела імпровізований мітинг, засуджуючи незаконні дії обранців і вимагаючи проведення місцевого референдуму з питань об’єднання тергромад. На мітингу був присутній і секретар Бучанської міської ради Василь Олексюк.

Насамкінець він, поговоривши з кимось по телефону, почав радісно вистрибувати площею, намагаючись обняти деяких активістів і говорячи, що вітає нас із тим, що Верховна Рада проголосувала правильно, і Бучанська об’єднана тергромада тепер законна.

Що він мав на увазі, попри моє прохання уточнити, пан Василь так і не відповів, побігши до кабінету Ворзельського селищного голови. Переглянувши пізніше розгляд і голосування у Верховній Раді, а також новину на сайті “Громада Приірпіння”, я можу зауважити: звучали патріотичні слова, що це робиться заради народу, Борис Гройсман запевнив, що ніякого негативу від цього не буде.

1

А у той самий час, коли проходило голосування у ВР, в тридцяти кілометрах звідти, у Ворзелі 18 місцевих депутатів намагалися цинічно переламати через коліно громаду, яка ще у квітні-травні на громадських обговореннях висловилася 55-ма відсотками голосів  за утворення самостійної Ворзельської об’єднаної тергромади. І громада повстала, чинила опір.

Vorzel_Sesiya

Результат — штовханина, зірване голосування, карета швидкої, міліція. Депутати “об’єдналися”… зі стусанами. Ніякого негативу, авжеж.

Далі — цікавіше. Рішення, голосовуння по якому було зірване, все-таки підписав Ворзельський селищний голова — того ж дня. На основі чого — загадка. Адже голосування не відбулося, а протокол сесії було відібрано активістами. А вже 7-го вересня Бучанська міська рада 23-ма голосами проголосувала за рішення “Про включення територіальної громади селища Ворзель до складу об’єднаної Бучанської міської територіальної громади з адміністративним центром у м. Буча”, посилаючись на Ворзельське рішення від 4-го вересня, яке, як коментують юристи, є підробленим документом.

Rishennya

Чому Буча так поспішає об’єднатися, що добре “мотивовані” про-бучанські депутати на чолі з головами роблять помилку за помилкою, грубо порушуючи закони, цинічно зневажаючи думку громади?

“Я була на корпоративному святкуванні 20-річчя програми “Вікна-Новини”. Там був мій колега, який зараз працює в МВС. Він розказав мені, що у Ворзелі депутати за це голосування отримали по 1 000 доларів. Всі дружно посміялися, але мені було не смішно й я не можу зрозуміти, чому це питання не вирішене досі в законному руслі,” — говорить журналістка та депутатка Коцюбинської селищної ради Ірина Федорів.

Відповідей на ці питання багато, і жодна з них не має нічого спільного із засадами демократичного суспільства.

БезымянныйІван Кулінський, мешканець Ворзеля

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539