Мери-регіонали Приірпіння новому закону аплодували стоячи

0

Парламент ухвалив законопроект, що спрощує процедуру проведення виборів у об’єднанних громадах. Тепер вибори можуть відбутися без рішення облради за погодженням ЦВК.

“Присутні в залі мери міст та селищ, з-поміж яких були екс-регіонали та ті, кого загальнонаціональні ЗМІ показували як організаторів антимайдану, сприйняли новину гучними оплесками”, – пише на своїй сторінці в ФБ Громадський рух “Чесно”.

За проголосувало 227 депутатів у тому числі екс-регіонал Ярослав Москаленко та Михайло Гаврилюк.

Споміж тих, хто аплодував новому закону стоячи мер Бучі екс-регіонал Анатолій Федорук та селищний голова Гостомеля  екс-регіонал Анатолій Кириченко, якого судили за організацію поїздок на Антимайдан.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що “законопроектом передбачено внесення змін до статей 14, 24 Закону України “Про місцеві вибори”, статей 7, 8, 10 Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад” та доповнення його новим розділом “Перехідні положення”, а саме щодо:

– передачі повноважень призначення перших виборів об’єднаної територіальної громади Центральній виборчій комісії;

– узгодження у часі процедури об’єднання громад із виборчим процесом на чергових місцевих виборах”.

Прийняття цього Закону “дозволить організувати проведення перших виборів об’єднаних громад із черговими місцевими виборами 2015 року, що зекономить кошти державного бюджету, удосконалить процедури об’єднання територіальних громад з урахуванням принципів реформування системи місцевих виборів”, – йдеться в пояснювальній записці.

1

Користувачі соцмережі пишуть, що радість мерів – не марна.

“Когда так радуются мэры -регионалы Киевской области,значит абсолютно точно,что Закон-полная жопа!, – пише Ільгіз Ісхаков.

До слова, кілька тижнів тому, коли в Київській облраді голосували за об’єднану Бучанську громаду, рішення було прийняте з третього разу.

1

“Після того як облрада не проголосувала Федорук звернувся до депутатів з особистим проханням підтримати Бучанську громаду. І лише з третього разу вистачило голосів”, – розповідає депутат Гостомельської ради, який був присутній на сесії в облраді.

Ось відео, на якому Федорук сидить поруч з депутатами облради екс-регіоналами Сергієм Арєф’євим та Ігорем Борзило та просить депутатів проголосувати за об’єднану Бучанську громаду.

Після виступу Федорука на його захист виступив Леонід Танцюра, який кілька останніх років виступає за дерибан Біличанського лісу.

Проектом пропонується узгодити положення Закону України “Про об’єднання територіальних громад” із законодавством про вибори та вилучити в органів місцевого самоврядування обласного рівня повноваження щодо об’єднання територіальних громад базового рівня.

Ці повноваження передали одразу ЦВК.

Як стало відомо з джерел, сьогодні о 16 годині в ресторані тенісного клубу “Кампа”, який пов’язують депутату облради екс-регіоналу Сергію Арєф’єву, Анатолій Федорук святкував голосування за новий законопроект.

Не дивлячись на це, продовжується приєднання Ворзеля до Бучанської об’єднаної територіальної громади. У п’ятницю зарнку Ворзельські депутати терміново скликали позачегову сесію. Активісти у соцмережах гуртували громаду.

Без імені

Активістам вдалося зірвати сесію Ворзельської ради.

“На сьогоднішній день Буча розвивається за рахунок продажу та оренди землі. Але цей ресурс вичерпний. Його треба буде десь брати, тому треба терміново до виборів захопити Ворзель та Мироцьке”, – говорить активіст Ігор Домбровський.

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539