Соболєв дав правоохоронцям 2 місяці на пошуки винних у побитті активістів

0

30 серпня у вівторок відбулося засідання комітету Верховної ради з питань запобігання і протидії корупції. Головував на засіданні голова комітету Єгор Соболєв.

Про це повідомив “Громаді Приірпіння” громадський активіст з Бучі Віктор Бархоленко, який був одним із запрошених.

На комітет були запрошені активісти, на яких рік тому були здійснені замахи через їхню активну громадянську позицію, серед них Олександр Кулібабчук, Євген Мельничук, Інна Грищенко та Вадим Маштабей.

Також на засіданні були присутні представники правоохоронних органів – заступник начальника ГУНП в Київській області Роман Козьяков, начальник відділу організації представництва на захист інтересів громади прокуратури Київської області Олександр Гуцуляк та представник Ірпінської поліції.

1

“На засіданні Соболєв поставив правоохоронцям питання, чому так довго тривають слідчі дії і чому винні в нападах на активістів досі не покарані. Правоохоронці почали говорити, що розглядаються різні версії та причини нападів. На що я відповів, що версія має бути лише одна – так як всі напади й замахи здійснювалися в один короткий проміжок часу і все це можна пов’язувати з активною позицією активістів в захисті ресурсів громати та протистояння узурпаторському будівельному бізнесу, який фактично належить мерам Бучі та Ірпеня Анатолію Федоруку та Володимиру Карплюку”, – розповідає як було на засіданні Бархоленко.

За його словами, Соболєв порадив правоохоронним органам більше зосередити увагу на єдиній версії – замахи замовного характеру.

“Також голова комітету наголосив, що дає правоохоронцям 2 місяці до 1 листопада на завершення проведення слідчих дій. Якщо цього не буде зроблено, комітет буде офіційно звертатися до Хатії Деканоїдзе та Юрія Луценка щодо доцільності перебування на посадах правоохоронців,  які безпосередньо займаються розслідуванням цих справ”, – додає Бархоленко.

Нагадаємо, влітку минулого року на активістів Приірпіння було здійснено серію нападів. За фактом побиттів були відкриті кримінальні провадження, які розслідуються більше року.

Питання про побиття активістів комітетом розглядається не вперше. На виїздному засіданні комітету, яке відбулося 23 червня у селищі Коцюбинське правоохоронці так і не надали відповіді, чому винні в нападах досі не покарані.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539