В Гостомелі будівельний кран впав на будинок культури

0

В Гостомелі на Баланівці впав будівельний кран. Це сталося на будівельному майданчику ЖК “Гостомельські липки”.

Про це редакцію “Громади Приірпіння” повідомив самовидець Олексій.

“Близько 9-ї години ранку я почув гуркіт, я якраз збирався їхати на роботу, підійшов до зупинки й побачив, що стріла крану лежить на даху будинку культури. Подивився здалеку, чи всі живі. Якраз вибіг якийсь робітник до будинку культури. Криків ніяких не було”, – розповідає Олексій.

“Ми тут взагалі всі в шоці від цього будівництва. Воно ж  не витримує жодних будівельних норм. З одного боку впритул будинок культури, з іншого – приватні будинки. Добре, що кран не впав на територію, де живуть люди. Спочатку вони будували ближче до контори, а зараз вже майже на дорогу вилізли. І всі мовчать, бояться”, – додає чоловік.

1

Стріла крану зруйнувала частину даху та стелю в  будинку культури “Чотири лева”, який нещодавно після ремонту був  пафосно відкритий головою селищної ради екс-регіоналом Юрієм Прилипком.

1

За словами місцевих, кран досить швидко прибрали з території. Але гостомельчани встигли його сфотографувати.

1

Будівельні роботи виконує тут компанія “Друзі Девелопмент”, президент цієї компанії – Андрій Друзенко, екс-заступник Прилипка, на якого були покладені надії з будівництвом садочку та школи.

На сайті забудовника сказано, що в Гостомелі буде побудовано 10 чотириповерхових  будинки, садочок та школу, перша цеглина якої вже нібито десь закладена.

1

Але замість будівництва школи та садочка під будівництво висоток хотіли закрити вже існуючу школу № 15.

ЖК “Гостомельські липки” має однойменну назву з ТОВ “Гостомельські липки”. Згідно інформації в реєстрі, засновником цього товариства є Олександр Орищин.

1

Саме він більше півроку тому наказав своїм робітникам вирубати дерева в парку на Баланівці. Тоді Орищин представився гостомельчанам директором будівництва ЖК “Гостомельські липки”.

Примітно, що на момент початку будівництва серед засновників ТОВ “Гостомельські липки” числилася донька Прилипка депутатка Гостомельської ради Ольга Прилипко та син юристки КСП “Бучанський” Лариси Павлюк Ростислав Павлюк, який є власником земельної ділянки, де ведеться будівництво.

До редакції Громади Приірпіння потрапили документи, які доводять, що Ольга Прилипко та Ростислав Павлюк були серед засновників ТОВ “Гостомельські липки” ще в листопаді 2015 року.

1

На той момент Ольга Прилипко була депутатом Гостомельської ради, а її батько Юрій Прилипко був селищним головою.

Гостомельчани неодноразово зверталися до органів місцевого самоврядування з проханням пояснити законність робіт на території поряд з будинком культури. Але результату не було.

Громада Гостомеля просить про допомогу і вимагає заборонити багатоповерхову забудову в приватному секторі.

В прокуратурі повідомили, що  за фактом падіння крану відкрите кримінальне провадження за ст. 272, ч.1 Кримінального кодексу – порушення техніки безпеки на виробництві під час виконання робіт з підвищеною небеспекою.

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539