“Нові обличчя” задекларували 0 грн: піар бюджетним коштом

0

За півроку партія витратила 0 гривень. Більше того, партії ніхто не пожертвував ані копійки.

Звіти за два квартали просто порожні. Звіти партій моніторить Нацагенція з питань запобігання корупції та Громадський рух ЧЕСНО в рамках кампанії “Стеж за грошима”.

“Я дуже дивуюся з нульового звіту партії. Виборців перед виборами намагаються переконати в тому, що все робиться завдяки партії “Нові обличчя”. Людей вдягають в брендований одяг. Вони перед виборами масово бігають селищем. І це не лише в Коцюбинському. Це по всьому регіону. Висять рекламні борди, де нас також переконують, що все, що є – це заслуги “Нових облич”.

Результат пошуку зображень за запитом "Нові обличчя парк дорога Коцюбинське"

А потім всі з’ясовують, що це не гроші Нових облич, бо у них одні нулі в звіті, а гроші бюджетні. Так у нас під егідою нібито “Нових облич” з’являється автобус “Ірпінь-Коцюбинське-Ірпінь”. А після виборів він зникає. Бо нікому він треба не був, а запускався просто для піару партійців,” – наголошує журналістка Ірина Федорів.

Без імені

“Далі нам за бюджетні гроші роблять парк, дорогу по вулиці Залізничній реконструюють без проекту так, що пасажирський транспорт нею більше їздити не може, люди усвідомлюють, що нема зливостоків.

Безымянный

Наслідки такої реконструкції вражають.

Безымянный

Після виборів до комунальної установи приходять представники ліфтового бізнесу. Вони просять розрахуватися за ремонти ліфтів, які, згідно з інформацією на бордах, зробили “Нові обличчя”.

Безымянный

І так виборці думають, що настала манна небесна для них. Насправді ж ми бачимо документи: партія коштів не витрачає.

Без імені

Гроші беруть з нашої кишені – бюджетної чи комунальної. Ще й витрачаються на неякісні роботи. І це при тому, що школа десь останні 10 років потребує ремонту даху. Політики так чинять, бо люди, як правило, не думають, куди йдуть їхні кошти. Не розуміють, хто і як доводить комунальні установи до банкрутства. Потім виборці мають наступні 5 років справу з недоброчесними політиками, які мають доступ і до бюджетних коштів і до невідновлюваного ресурсу громади – землі. А далі, коли вивчають декларації політиків, то знаходять мільйони та 67 квартир. Набуті вони, звісно, не завдяки інтелектуальним здібностям, а завдяки доступу до ресурсів громади,” – додає Федорів.

Нульовий звіт під писав голова партії та міський голова Ірпеня Володимир Карплюк та бухгалтер партії.

Без імені

Народна депутатка Ольга Червакова щодо реклами “Нових облич” бюджетним коштом звернулася до правоохоронних органів.

Зауважимо, що “Нові обличчя” мають офіс у Бучі. По вулиці Польовій. І це не офісне приміщення, а квартира.


Без імені

Офіс “Нових облич” виглядає так.

Польова, 28

У цій квартирі Володимир Карплюк прописаний разом із своєю бізнес-партнеркою Наталею Бойчук.

На сайті партії, який утримується, якщо вірити звіту, за невідомо чиї кошти, йдеться про те, що офіс партії розташований по вул. Грибоєдова.

Без імені

Ось як виглядає цей офіс. У звіті немає інформації щодо того, хто надає його для партії й на яких умовах.

Результат пошуку зображень за запитом "ГРибоєдова,2 Ірпінь"

На партійному сайті йдеться про те, що партія має “навчальний центр політики і державного управління”. У партійному нульовому звіті видатків на функціонування такого навчального центру немає.

Без імені

Зміни до Адмінкодексу та закону “Про політичні партії” зумовили початок фінансування політичних партій за рахунок бюджетних коштів. Вже цього року парламентські партії отримають 71 мільйон гривень на свою статутну діяльність. Після наступних виборів до ВРУ державне фінансування отримають також ті політичні партії, що наберуть більше 2% голосів виборців. Громадські активісти закликають стежити за грошима й робити на виборах осмислений вибір.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539