Невідомі побили юриста Коцюбинської ради

0
Близько 8 ранку в середу, 28 вересня, невідомі напали на юриста Коцюбинської селищної ради Андрія Ополінського.

“Вони його чекали сьогодні зранку. Він виходив з собакою з прогулянки. Бачить один з марлевою пов’язкою стоїть. Він помітив, що той на нього якось дивиться. Після вигулу собаки син повертався додому. Зайшов в під’їзд. Тільки підійшов до ліфта, як той хлопець на нього напав спереду і наніс удар в  обличчя. Коли мій син почав відбиватися, то у цей час другий чоловік ззаду схопив його руками і тримав. Під час падіння син вдарився потилицею об щось тверде – бильце чи стінка = він точно не пам’ятає об що саме. Син питав, в чому справа, що ви хочете, але нападники не відповідали. Вони втекли, бо о 8:00 багато людей ідуть на роботу і ліфтом постійно користуються. Наслідки побиття можна побачити на фото. Ми були у травмпункті. Ніс розбитий. Розсічене обличчя. Багато гематом,” – розповідає батько потерпілого.

Саме у цей день юрист КСР мав ознайомитися з матеріалами справи щодо дерибану 890 га в Бучі, де Коцюбинська селищна рада виступає третьою стороною. Ще одне засідання у резонансній справі щодо прокладання колектору за бюджетні кошти в Коцюбинському по вулиці Бакала, заплановане на 29 вересня – четвер.

“Завтра у нього мало б бути засідання щодо “Крайбуду” – справа на мільйони.  У цих судах його постійно питали: чого ти ходиш в суди за ці 3 тисячі, що ти такий ідейний. Ми за участь в одному засіданні, мовляв, отримуємо такі гроші,” – каже батько.

Нагадаємо, щоразу, коли справа стосується наближення дати судового засідання у справі щодо реконстуркції неіснуючої каналізації по Бакала, то в селищі Коцюбинське відбуваються якісь події. Спершу Нові обличчя виступали проти аудиту, який виявив цю оборудку. 8 квітня за кілька днів до судового засідання в раді відбувся переворот і самопроголошена голова Юлія Главацька відкликала доручення юристів на представництво і ніхто не представляв інтереси селища в суді. Справу на майже кілька мільйонів гривень програли в наслідок чого були заблоковані рахунки селищної ради.

Перед тим, як мала відбутися експертиза і розриття ґрунту на Бакала Ольгу Матюшину зняли з посади й прибрали з реєстру як голову – суддя Ірпінського суду Дмитро Чернов скасував свою ухвалу в суді. Ось яке відео із зізнанням колишнього заступника селищного голови екс-регіонала Вадима Садовського оприлюднила селищна голова.

Розриття в назначену дату так і не провели. Зараз напередодні засідання юриста, який веде цю справу побили невідомі.

“Я буду клопотати в суді як селищна голова, щоб дату засідання нам перенесли у зв’язку з тим, що у нас немає реально можливості захищати свої інтереси в цей день,” – наголошує Ольга Матюшина.

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539