Федорук програв апеліцію – домашній арешт залишили

0

Бучанському міському голові екс-регіоналу Анатолію Федоруку продовжили домашній арешт до 20 лютого 2017-го року. Чиновник повинен буде лишатися вдома у вечірній час з 24-ї години вечора до 6-ї години ранку.

Про це “Громаді Приірпіння” повідомила прес-секретар Генеральної прокуратури Лариса Сарган.

“Сьогодні, 18 січня 2017 року, Апеляційний суд м. Києва залишив у силі раніше обраний меру міста Буча Анатолію Федоруку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на строк досудового розслідування”, – говорить Сарган.

На суді Федорук сказав, що збирався поїхати в зону АТО, але через домашній арешт не склалося.

Представник прокуратури під час засідання наголосив, що за нагальної потреби, Федорук може звернутися до слідчого прокурора з проханням виїхати за межі міста.

Нагадаємо, що секретар Бучанської ради Василь Олексюк публічно заявив про те, що поїде воювати в зону АТО разом з “Айдаром”. Поки його не арештували, він так і не полишив свою посаду.

1

Нагадаємо, Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка звинувачують у незаконному виділенні землі в межах земель державного лісового фонду, оформленні ділянок на підставних осіб з використанням службового становища. Федорук та Олексюк присудили домашній арешт у вечірній та нічний час.

11 жовтня представниками Генеральної прокуратури чиновникам було повідомлено про підозру.

22 липня в маєтках Федорука, Карплюка та ще близько 30-ти осіб, причетних до махінацій з розкрадання державної власності, були проведені обшуки й вилучені дедятки документів, які вказують на причетність даних осіб до махінацій з землею.

НАБУ отримало доступ до документів Бучанської ради, які становлять комерційну таємницю. Детективи НАБУ підозрюють, що земля виводилася на “своїх” через схеми без аукціонів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539