Інтереси Федорука в суді представляє екс-прокурор

0

Екс-заступник прокурора Київської області Анатолій Матвієць представляє в суді бучанську владу. Він оскаржує рішення Господарського суду про відмову Бучанськькій раді у задоволенні позову.

Нагадаємо, Бучанська рада позивалася до прокуратури Київської області та Кабіміну, які, за словами представників ради, перешкоджають їм користуватися та розпоряджатися майном та земельними ділянками в межах міста Буча.

Про суд Матвієць написав на своїй нещодавно створній сторінці у соцмережі facebook. Також екс-прокурор зазначив, що готується до адвокатської роботи.

“Це той самий Матвієць, який в судах різних інстанцій шукав свою честь та гідність і не знайшов їх. Він позивався до мене й вимагав, щоб я прибрав з сайту “Народна воля” інформацію про те, що Матвієць отримав від свого Великомедведвського земляка мера Бучі Анатолія Федорука трикімнатну квартиру в Бучі в якості хабаря. Квартиру Матвієць отримав у 2007-му році, через 27 днів після того як підписав адресовану мені відповідь, що прокуратура Київської області не вбачає кримінальної складової в діях посадових осіб Бучанської ради й, зокрема, його земляка зі славної Великої Медведівки Федорука. Він зі мною судився два роки, ми пройшли два кола судових інстанцій і Вищий спеціалізований суд України відмовив Матвійцю у позові. Таким чином підтвердивши, що честі, гідності та ділової репуткації в цієї особи немає”, – розповідає громадський діяч з учі віктор Бархоленко.

“Справа в тому, що я ще на початку 2007-го року стверджував, що заступник прокурора Київської області Матвієць виконував функції не прокурора, а адвоката Федорука. Мої переконання щодо того, що Матвієць дійсно був адвоктом Федорука підтвердилися на суді, де Матвієць вже не приховано, а відкрито захищає інтереси Федорука. Не виключено, що Федорук покликав Матвійця, щоб спробувати знайти виходи на прокуратуру, яка зараз виступає в ролі обвинувачення”, – додає Бархоленко.

Активіст також повідомив, що Прокураторую Київської області відкрите кримінальне провадження № 42015110000000486  згідно ч. 2 ст. 364 КК України за фактом зловживання службовим становищем та отримання неправомірної вигоди у вигляді житлового приміщення в місті Бучі.

Серед друзів в соцмережі Матвієць має Анатолія Федорука, секретаря Бучанської ради Василя Олексюка, рідну сестру Федорука – селищну голову Ворзеля Ларису Федорук та ін.

Нагадаємо, ті звернення, з якими звертався Бархоленко до державних органів влади та Матвійця, зокрема, щодо знищення бучанського лісу та дерибану землі, підтверджені Постановою Верховного Суд України у 2015-му році. На основі цієї Постанови Генеральною прокуратурою відкрите кримінальне провадження та оголошено підозру земляку Матвійця Анатолію Федоруку.

“Сподіваюся, що найблищим часом буде розгляд судової справи по виділенню квартири в якості хабаря, де на лаві підсудних разом посядуть Федорук та Матвієць. Переконаний, що прокурор Київської області Дмитро Чібісов не буде зволікати з розглядом цього кримінального провадження”, – резюмує Бархоленко.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539