Господарський суд відмовив Бучанській раді у позові

0

21 листопада Господарський суд міста Києва відмовив Бучанській міській раді у задоволенні позову. Бучанська рада позивалася до прокуратури Київської області та Кабінету міністрів України, які, за словами представників ради, перешкоджають користуватися майном в межах міста Буча.

Перед судом Бучанський міський голова екс-регіонал Анатолій Федорук, якого судять за перевищення службових повноважень та розкрадання державної власності, на своїй сторінці в соцмережі пише, що Бучанська рада позбавлена можливості користуватися землею в межах населеного пункту:

“Вимоги Бучанської міської ради мотивовані тим, що на підставі сумновідомого судового “рішення Мікуліна” та внаслідок дій Кабміну та Прокуратури Київської області, Бучанська міська рада позбавлена можливості належного користування, володіння та розпорядження майном територіальної громади у межах населеного пункту і просить суд усунути перешкоди”.

На суді юрист ради Тарас Шаправський пояснив судді, що “перешкоди” Бучанська рада вбачає в листах, які надходили від прокуратури Київської області та Кабміну до Бучанського відділу Держгеокадастру й мали рекомендаційних характер.

Присутній в засіданні прокурор Іван Дутчин поцікавився, яким чином листи, направлені до відділу Держгеокадастру, опинилися у розпорядження Бучанської міської ради – органу, до якого вони не надходили й заважають Бучанській раді розпоряджатися майном.

На що Шаправський надав суду неправдиву інформацію, сказавши, що знайшов листи в Інтернеті. Суддя перевірив печатки на листах – копії були отримані Бучанською радою в секретаріаті Кабміну та Держгеокадастру.

У своєму виступі Дутчин наголосив, що подібні позовибезпідставні й потрібні Бучанській раді лише для того, щоб переглянути рішення Ірпінського суду:

“Вважаю, що Бучанська міська рада намагається за вигаданими та надуманими підставами позову приховано та замасковано встановити нові обставини, які б в подальшому слугували для перегляду остаточного та обов’язкового рішення Верховного суду”.

Бучанці шоковані поведінкою юриста Бучанської міської ради тараса Шаправського в суді. Вони пишуть про це у соцмережі.

“Дуже кльове відео долучено до статті! Подивився із задоволенням! Театр абсурду у виконанні одного актора (він безумовно – прима, чи то – примак) та підтанцьовки. Мене як юриста дивує хамська поведінка юриста міськради, коментарі на грані фолу. Відчуття базарних пліток, а не викладення правової позиції. По ходу п’єси істерика нагніталась. Підключився колега з обгрунтуванням “революційної доцільності” розгляду справи, потім прокинулась дівчинка з ВСР, яка все хутенько підтримала, а також трошки позанепокоїлась. Я вже почав хвилюватись – а де ж апогей (час то на відеозаписі ще є)? І “апофігей” настав – “юридичне світило” БМР (інакше його на провладних мітингах не кличуть) заявив клопотання про оркему ухвали стосовно працівника прокуратури! Суддя (ото має чоловік витримку, аж заздрю) дослухав тоє до кінця і як годить послав світило! Правильно – у канцелярію! Чим зіпсував увесь “світильський” тактичний задум довести працівника прокуратури до тремтіння у колінах!”, – пише бучанець Віталій Жлобін.

“Я вже мало не повірив у нехтування прокурорами всіма правами нещасної БМР, обездолених бучанців (останнім часом у цього слова котрийсь неприємний присмак з’явився, ніхто не знає від чого), побіг дивитися на мапу, чи то нашу багатоповерхівку не руйнуватимуть прокурорські бульдозери, та надумав перечитати рішення ВСУ від 16.12.2015 року. А там знаєте що коїться? Підступні прокурори і не менш підступні судді у першому ж абзаці мотивувальної частини зазначено, що спірними землями є “землі Бучанської селищної ради, які обслуговує Бучанська лісогосподарська установа Київського обласного житлово-комунального управління, крім наданих у власність чи користування”. То значить підсутпний прокурор був правий і хвилюватись варто не бучанцям, а “ябучанцям”, які роздерибанили ліс після протиправного рішення БСР 2002 року! А садочки, школи і врешті-решт моя багатоповерхівка залишиться стояти? І що тепер на вічах говорити?”, – запитує Жлобін.

Громадський активіст Віктор Бархоленко, який був стороною у справі про повернення земель комуніста Ігоря Калєтніка, переконаний, що Бучанська рада свідомо створює колапс в місті та налаштовує громаду міста проти прокуратури:

“Після того як рішення Ірпінського суду набуло законної сили, з 29 липня 2015 року, Бучанська рада не мала жодного права розпоряджатися вільними земельними ділянками в межах земель Бучанської лісової дачі. Проте, вони продовжували виділення нових ділянок різним, в тому числі й підставним, особам і їм не заважали ні дії прокуратури, ні рішення судів. Але приймати рішення щодо оформлення права власності на земельні ділянки, якими місцеве населення користувалося віками, ще задовго до 2002-го року, вони були зобов’язані як тоді, так і зараз. Також, Дергеокадастр міста Бучі був зобов’язаний внести зміни до форми 6-зем й змінити категорії вільних (не наданих у користування чи приватну власність) земель із громадської житлової забудови до категорії земель лісогосподарського призначення в межах земель Бучанської лісової дачі. Але цього не було зроблено”.

“Є всі підстави вважати, що відбулася змова між Бучанським головою Федоруком та Головою Держгеокадастру Світланою Штанкевич”, – додає Бархоленко.

До редакції “Громади Приірпіння” звернулися бучанці, яким відмовили в Бучанській раді у вирішенні земельних питань. Зокрема, йдеться про розподіл ділянки, якою вони користуються не один десяток років. Їм було відмовлено з посиланням на Постанову ВСУ.

2012-001

“Такі дії ради протизаконні. Вони покликані посіяти паніку серед місцевого корінного населення й мають на меті викликати в людей невдоволення діями прокуратури. Я вважаю, що цим людям треба або звертатися до суду на незаконні дії Бучанської радии, або трошки почекати й це питання вирішиться саме собою. Оце і є розхитування ситуації, такий собі план “Шатун” місцевого рівня по-федоруківські”, – переконаний Бархоленко.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539