Екс-прокурор Матвієць втретє програв суд Бархоленку

0

Екс-заступник прокурора Київської області Анатолій Матвієць втретє не зміг захистити в суді свою честь та гідність.

Він програв у суді бучанцю Віктору Бархоленку у понеділок 21 березня.

В позові йшлося про те, що Виконком Бучанської ради за піписом голови екс-регіонала Анатолія Федорука надав колишньому правоохоронцю ордер на трикімну квартиру.

Справа розглядалася з 2014-го року і пройшла всі судові інстанції аж до Вишспецсуду, який повернув її на повторний розгляд до першої інстанції Ірпінського міського суду.

Ірпінський суд розглядав справу майже рік.

1

Обвинувачення базувалося на тому, що Бархоленко у своїх публікаціях на сайті “Народна Воля” нібито безпідставно звинувачує екс-прокурора в отриманні хабаря у вигляді трикімнатної квартири.

Представник Матвійця адвокат Юрій Бондарєв, який також представляв інтереси Бучанського ЖЕК-у у резонансній справі щодо Бучанського межигір’я, на суді зазначив, що факт хабаря має бути доведений в суді, інакше – це не хабар.

В своєму заключному слові Бархоленко сказав, що факт бездіяльності прокуратури та покривання злочинів Федорука підтверджений Комітетом ВРУ по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією, а також рядом судових рішень, що підтверджені Постановою Верховного Суду України.

“На моє чергове звернення щодо розкрадання державної та комунальної власності посадовими особами Бучанської ради заступник прокурора Київської області Матвієць формально відписався, що не вжив заходів належного прокурорського реагування. Я звертався до нього з питань знищення земель лісового фонду, незаконного вилучення з державної власності земель НАУ, оформлення земельних ділянок на підставних осіб та виведення їх на спекулятивний ринок. Рівно через 27 днів після його відповіді, Бучанська рада в особі Федорука видала ордер Матвійцю на квартиру в Бучі. Я вважаю, що це було не чим іншим як хабарем посадовій особі прокуратури за кримінальну “кришу” влади Бучі”, – розповідає Бархоленко.

“Взагалі не бачу логіки в діях Матвійця, позиваючись до мене. Так як даний факт є очевидним і якщо йому не дано до цього часу належної оцінки прокуратурою, це є не що інше як солідарність прокурорів в покриванні діючої системи. Те що з нами судяться, нам лише на руку, бо ми незайвий раз можемо показати громаді наскільки прогнила вся система”, – додає бучанець.

Нагадаємо, що Верховний Суд України 16 грудня 2015 року визнав дії Бучанської ради незаконними, а рішення про переведення лісу під громадське та житлове будівництво прийняті з перевищенням повноважень.

Окрім цього, в суді розглядається справа по незаконному вилученню з державної власності земель НАУ.

Наприкінці 2015 року прокуратурою Київської області відкрите провадження за фактом виділення квартири Матвійцю Виконкомом Бучанської ради.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539