Автопарк легітимного: куди зникли елітні авто?

1

Три роки тому безслідно зникли п’ять люксових автомобілів Януковича.

Про це повідомляє телеканал ICTV.

Ці автомобілі, разом з іншими 8-ма автівками преміум класу з автопарку президента-втікача в ніч з 20-го на 21-ше лютого приїхали до Гостомеля, на склад голови Гостомельської селищної ради екс-регіонала Юрія Прилипка, якого зараз судять за шахрайство. Про що писала “Громада Приірпіння”.

“Це була спецоперація по безперешкодному переміщенню цього кортеджу. Вони заганяли людей у двори, машини зганяли з дороги, це все робилося на великій швидкості”, – розповідає депутат Гостомельської ради, активний учасник Майдану Юрій Марчук.

Свідком переміщення автомобілів Януковича випадково стали журналісти телеканалу СТБ, які їхали до військової частини Гостомеля увечері, щоб відзняти розташування російських військових у військовій частині селища. Тоді журналістів переслідували кілька машин без номерів і не дозволили їм заїхати в селище.

Наступного дня про автівки дізналися активісти й викликали поліцію.

Разом з поліцією на склади прибули сотник з Майдану на прізвисько Ведмідь, Олександр Золотухін та дехто Арут Папаян, який представився радником Арсена Авакова.

Також на місце прибув тоді журналіст, а зараз нардеп Мустафа Наєм. Він відзняв сюжет про автомобілі, а також про те, що на складах були знайдені журнали чорної бухгалтерії родини Прилипків, які вела донька селищного голови депутатки Гостомельської ради екс-регіоналки Ольги Прилипко. В зошитах йшлося про те, кому скільки було виплачено коштів і за які послуги. Ці щоденники були описані й вилучені місцевою поліцією. Подальша їхня доля невідома.

Цікаво, що коли журналісти ICTV знімали сюжет про те, куди зникли автівки Януковича, в кабінеті голови Гостомельської ради Прилипка вони випадково зустріли Арута Папаяна, який три роки тому як представник Майдану вирішував долю автопарку.

“Ми приїхали як представники Майдану. Не було ніякого самоуправства, нічого. Поліція приїжджала, все описувала, були слідчі, були ДАІ

Загалом 13 автомобілів оцінили у два мільйони доларів. 23 лютого 2014-го року машини, які, зі слів Папаяна, правоохоронці описали, завантажили на евакуатори й у супроводі ДАІ повезли у Межигір’я. Але доїхали не всі. 5 дорогих автівок дорогою зникли.

“Бентлі угнали. Це 100%. Тоді”, – говорить Папаян.

Згодом три машини – броньований бус, рендж-ровер та Бентлі виявили у сотника Ведмедя (Анатолія Жернового) під офісом.

“Він сказав, що йому необхідні ці автомобілі для здійснення оперативної діяльності, оскільки міліція бездіє, безвластя, закону ніякого немає і він був вимушений на цих автомобілях патрулювати місто Київ”, – розповідає як було в ті дні Марчук.

За кілька днів Ведмідь на прес-конференції заявив, що передав машини правоохоронцям.

Ще один броньований бус марки Шевроле бачили у тодішнього лідера Правого сектору Дмитра Яроша. Але й Ярош нібито передав його поліції.

Куди зник Мерседес невідомо, а чотири автівки мають бути на штрафмайданчику поліції. З Гостомеля до Межигір’я з 13-ти автівок доїхало 8. Але на даний час в Межигір’ї знаходяться лише 3 автомобілі зі складу Прилипка.

Дві автівки – пікап та джип забрав Правий сектор в АТО і вони нібито справді на Сході.

На решту автомобілів нібито знайшлися власники.

“З’явилися люди, які нібито показали документи на три автомобілі, які забрали”, – розповідає прес-секретар поліції Київської області Микола Жукович.

Журналісти ICTV намагалися побачити автомобілі Януковича на штраф-майданчику МВС та правоохоронці їм сказали, що таких машин у них немає.

“Це ті автомобілі чи інші, я підтвердити не можу, так само як і поліція Київської області підтвердити не зможе, ому що в нас на них немає жодного документу, що вони саме ці автомобілі, які зникли”, – додає Жукович.

Правоохоронці кажуть, що в розшук їх також не можуть оголосити, оскільки нема ні номерних знаків, ні номерів кузовів.

Не відомо, де зникли описи автівок, які, як зазначає Папаян, у супроводі працівників ДАІ везли у Межигір’я.

nomery2

Також не зрозуміло, де броньований бус, який Правий сектор привселюдно передав правоохоронцям.

Зрештою, 5 автівок безслідно зникли й хто зараз ними користується достеменно не відомо.

“Тоді, 3 роки тому думали, що зміни настануть не лише в країні, а й в свідомості людей. На жаль, зміни відбуваються дуже повільно. Автівки, які коштують від 2-х до 3-х мільйонів доларів, за різними підрахунками, повинні були бути націоналізовані. Кошти могли поповнити державний бюджет. Але цього не сталося, натомість зараз половина цих машин зникла в невідомому напрямку. Цікавий факт, що Арут Папаян, який представився помічником Авакова і який разом з міліцією описував автомобілі Януковича, зараз є гостем Юрія Прилипка й його можна зустріти в кабінеті голови. Що він там робить і яка мета його візитів, можна тільки здогадуватися. Прикро, що в річницю загибелі Небесної сотні ті представники влади Гостомеля, хто оплачував, організовував та брав участь в Антимайдані, тепер пафосно зачитують промову про Героїв майдану, покладають квіти, вигукують “Слава Україні” й самі собі відповідають “Героям слава””, – розповідає Марчук.

“Сподіваюся, що люди колись зрозуміють, що поки вони будуть вибирати таку владу, життя в країні не зміниться. Прилипко не ховався за лозунгами Майдану. Всі знали, хто він і тим не менше обрали його головою”, – додає депутат.

За матеріаламами ICTV.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539