12 років з конфіскацією: 21 жовтня Прилипка судитимуть за шахрайство

0

Екс-регіонала Юрія Прилипка судять за шахрайство. Справа, де селищний голова Гостомеля виступає відповідачем,  по суті розглядатиметься 21 жовтня 2016 року у Ірпінському міському суді, по вулиці Мінеральній, 7.

Як відомо, щодо діяльності Прилипка, а конкретно щодо його шахрайських дій, відкрите не одне кримінальне провадження. По деяких з них вже проведені слідчі дії й навіть вручена підозра.

Вже відбулося кілька судових засідань але по суті питання ще не розглядалося.

Мова йде про гроші, якими Прилипко заволодів нібито обманним шляхом.

1

Під час досудового розслідування встановлено, що посадовець пообіцяв громадянину придбати та оформити на нього право власності на земельні ділянки в адміністративних межах Гостомельської селищної ради за ціною по 500 доларів США за 0,01 га.

У подальшому, громадянин, з метою отримання земельних ділянок передав посадовцю кошти у сумі 148 тисяч доларів США (згідно офіційного курсу НБУ станом на 13.12.2006 – це 747 400 гривень).

Втім, вже після отримання коштів від громадянина, посадовець жодних дій щодо придбання та оформлення права власності на земельні ділянки не провів, а коштами розпорядився на власний розсуд.

Отриманими грошима Прилипко розпорядився на власний розсуд.

У зв’язку з цими подіями, які можуть кардинально змінити політичну ситуацію в селищі й регіоні, хотілося б детальніше придивитися до діяльності Прилипка та його родини в раді.

links (2)

На фоні нелегкого нужденного життя мешканців Гостомеля комічний персонаж, він же номінально – селищний голова екс-регіонал Юрій Прилипко може деякий час забавляти своїми періодичними вкрай нелогічними витівками та викрутасами. Але, як на мене, для селища цей час “шоу Прилипка” вже затягнувся.

1

Те, що він ″господар″ слова – ″захотів дав, захотів забрав″ знають вже всі – від малого до старого й не тільки в селищі .  Хіба можна було очікувати чогось іншого від людини, яка не мала навіть передвиборчої програми?! Й чого нарікати тепер тим, які продалися за 200 гривен й проголосували за знищення Гостомеля руками родини Прилипка.

Хіба можна вірити людині, яка вже рік підло бреше на камери, що будує садочок і школу. І що вже нібито десь розпочате будівництво.

А тим часом його дочка Ольга Прилипко будує один житловий комплекс за іншим та ще й на лісових землях та землях сільсько-господарського призначення.

Не так давно, забудовниця Прилипко була в центрі скандалу з ЖК “Ягода”, де люди не мали світла.

lenin

І ось знову скандал. На будівництві, до якого причетна родина Прилипків, впав будівельний кран. За даним фактом, до слова, прокуратурою відкрите кримінальне провадження.

1

Також хочу звернутися до тих, хто не натішиться Прилипком-благодійником. Пенсіонери, яким перед виборами привезли дрібку дровець від Прилипка, нині розраховуються з головою своїми городами, які вони споконвіку обробляли.

А за те, що раз на тиждень прихожан гостомельського храму московського патріархату нагодують підгорілою кашею чи сухими бубликами, замиливши нужденним очі, привласнюють десятки гектарів прадідівської землі, що в свою чергу і призводить до таких проблем, як ситуація із школою №15, де власницею будівлі виявилася донька голови Ольга Прилипко.

1

Улюблений ″козир″ номінально керуючого Гостомелем – пускати пил в очі. Задумайтеся: в країні війна, а ми спонсоруємо 46 розважальних заходів, де горілка ллється рікою, щоб Гостомель не пробудився, щоб остаточно приспати його свідомість. А чого ж за рік королювання не зібрали жодної посилки на фронт, не взяли жодного АТОвця до влади?! Бо ніколи було – роздирали на шмаття останні клапті землі в селищі.

Днями в Гостомелі по вулиці Свято-Покровській сталася страшна аварія. Водій не помітив пішоходів на переході й збив двох молодих жінок, які поверталися з роботи. Одна з жінок загинула на місці, а іншу у важкому стані доправили до лікарні. Але вона не вижила. На цьому відрізку дороги, в селищі, яке розташоване в 10-ти км від Києва, нема жодного ліхтаря! Жодного! Страшна темрява, яка часто ввечері ще й розбавлена туманом з річки Ірпінь.

1

Так от на закиди владі, що потрібно встановити ліхтарі, депутатка Нідія Дудник (у дівоцтві Прилипко) відповіла, що нема таких коштів в бюджеті.

1

А на концерти й святкування Дня селища є? Кому потрібні ці свята, якщо на кону людське життя?

1

“Ничто не вечно под луной”… Тільки ж як же ви потім в очі людям будете дивитися, коли настане крах химерній імперії?

Ще хочу нагадати про цинічне використання проти мешканців Гостомеля та сусідніх населених пунктів спеціально навчених бійців – батальйону “Південь”, які розміщуються в офісі Прилипка, за адресою – вул. Леніна (Свято-Покровська) 3. Замість того, щоб захищати нашу державу в АТО, вони одягають камуфляжну форму, беруть зброю й тримають у страху весь Гостомель.  Фінансується ця бригада з кишені Прилипка, Карплюка та Федорука.

Тому всі й мовчать, бо бояться. Але повірте, сил терпіти вже нема.

Користуючись нагодою, запрошую всіх небайдужих і чесних гостомельчан на черговий суд мера-шахрая, судитиме якого суддя Дмитро Чернов.

Прилипку загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що Прилипко під час революційних подій на Майдані переховував на своїх складах автопарк президента-втікача Віктора Януковича.

На цих же складах активістами нібито були знайдені журнали чорної бухгалтерії родини Прилипків, зокрема, зошити, які, йомвірно, вела донька Прилипка – депутатка Гостомельської ради Ольга Прилипко.

В зошитах ішлося про те, кому скільки було заплачено і за які послуги.

Як відомо, Прилипка не один рік пов’язують із корупційними земельними схемами заволодіння землі в Приірпінні. Зокрема, він разом з “однодумцями” займався оформленням землі на підставних в лісі поблизу Гостомеля. За його участю були створені кооперативи “Гостомель – 1″, “Гостомель – 2″, ТОВ “Велет”, на які великими масивами оформлювалася земля в лісі.

Саме Прилипко стояв біля витоків незаконного виведення лісу з державного лісового фонду України й продовжує це робити, перебуваючи на посаді селищного голови.

Сподіваємося, що і НАБУ і Генеральна прокуратура не пропустять повз свою пильну увагу такого хитросплетеного шоу.

1Автор: Василь Вознюк, екс-депутат гостомельської ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539