Держархбудінспекція винесла припис на знесення ЖК Празький квартал-2

0

Забудовнику ЖК Празький квартал-2 необхідно до 23 травня 2017 року добровільно повернути ділянку в попередній стан, інакше ДАБІ в Київській області зробить це в судовому порядку. Про це стало відомо з припису, виданого ДАБІ 23 березня 2017 року.

Припис видав головний інспектор будівельного нагляду інспекційного відділу департаменту ДАБІ у Київській області Олександр Зброцький громадянину К**** К.М.

Також у приписі йдеться про те, що забудовник станом на 23.03.2017 не виконав вимоги попереднього припису від 15.12.2016, і в разі невиконання вимог даного припису ДАБІ звернеться до суду з позовом про знесення самочинного збудованого об’єкта.

Поки що забудовник ніяк не коментує даний припис, хоча зазвичай він звертається з заявами до інвесторів на своєму сайті.

“Ймовірно забудовник буде оскаржувати даний припис в суді”, – говорить юрист Олександр Дядюк.  – “Громада Петропавлівської та Софіївської Борщагівки подаватиме клопотання на вступ третіми особами в цей процес, адже дане будівництво порушує права мешканців  села. Більше того забудовник продовжив будівництво самочинним шляхом, навіть після винесення припису на зупинку будівництва. Зухвалість та свавілля повинні бути нарешті покарані”.

На думку Олександра Рубанова, мешканця Софіївської Борщагівки та активного борця з забудовою Празького-2 нині дуже важливо громаді зробити все для того, щоб довести справу до кінця.

“Ситуація з забудовою в Київській області вже сягнула критичної точки. Нині дуже важливим є наявність прецеденту. Активна громада села  бореться вже з низкою об’єктів різних забудовників. Вже двом забудовам винесено припис на знесення, одну арештовано. Якщо бодай одну таки знесуть, ми переломимо ситуацію для всієї області. Дуже важливо, щоб громади інших сіл побачили, що вони теж можуть об’єднатися і протистояти цим забудовницьким бандам”,  – говорить Олександр Рубанов.

Олександр Рубанов підготував простий підрахунок того, який масштаб наслідків несе заселення ще одного комплексу. 

“Кількість квартир в комплексі планується 1 093 шт. Площа ділянки – 2,5 га. Площа забудови (площа під будинками) – 1,5 га. Тоді мала б бути  відповідна кількість місць гаражів згідно з нормами  –  це мало б бути 280 шт., але по факту – 0. А отже всі автомобілі паркуватимуть в прибудинковій території, а також на вуличках навколо. Припустимо, що у кожній квартирі буде проживати сім’я з трьох осіб та у кожної сім’ї буде одне авто марки Lanos. Коли поставити всі авто бампер до бамперу колона протягнеться на 4,6 км (1093х4,23=4 623 м) або відстань від сільради с. Петропавлівська Борщагівка до метро «Житомирська».

Для зберігання 1 093 автомобілі потрібен паркінг площею  1093х25*=27 325 кв.м = 2,7га, що на 0,2 га більше площі земельної ділянки, на якій будується ЖК «Празький квартал-2».

* 25 кв.м – Мінімальна необхідна площа конкретної ділянки (території) для постійного чи тимчасового зберігання автомобілів на відкритих  автостоянках визначається, виходячи з норми 25 м2 на розрахунковий автомобіль згідно п.4.6. ДБН В.2.3-15:2007. «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів»

Якщо всі мешканці ЖК «Празький квартал -2» стануть у «живий ланцюжок», то він протягнеться на 4 км від ЖК «Празький кавартал-2» до магазину «Ашан» 1093х3х1,2м=3 934м

  

Коли всі жителі ЖК «Празький квартал-2» вийдуть на демонстрацію, то їх колона по вулиці Соборній (нормативна ширина проїжджої частини 3.5х2=7м) густим натовпом (1.2 кв.м на людину**) потягнеться на 1093х3х1.2/7=562м або від Кільцевої дороги до ЖК «Щасливий» таб. 7.1. ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень»)

За підрахунками Рубанова, якщо Празький квартал-2 буде збудовано і він буде заселений, норми щільності населення на 1 га для сільської місцевості буде перевищено в 7,5 разів. Навіть для міста норма щільності населення буде  перевищена в 2,3 рази.

 

No Comments

  1. Тарас 8 Квітня 2017 at 01:43

    Ага. Давайте знесемо всі новобудови Петропавлівської, Софіївської Борщагівки та Святопетрівського, бо вони всі не відповідають цим дебільним “нормам” – висмоктаним із пальця. Але ж до них ніхто вимог не висуває! І стоять красиві новобудови з недорогими квартирами та територією, якій навіть елітні комплекси позаздрять.

    Спасибі повинні були сказати, що забудовують поля і смітники довкола міста, а не паплюжать історичний центр.

    А то виступають з гаслами: “Ні, ми хочемо жити серед гаражів та смітників, і з алкашами у дворах, як тут завжди було!”. Теж мені, активісти.

    А дорогу, яка з’єднує Житомирське шосе та Кільцеву, тут ще за царя Гороха повинні були збудувати. І де воно? Там, де й метро на Троєщину.

    Це просто влада відкрила новий фронт у війні проти Садового, бо компанія має львівське коріння.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539