Кому Прилипко винен 15 мільйонів?

0

Селищний голова Гостомеля екс-регіонал Юрій Прилипко вказав у декларації майже 15 мільйонів боргу, 8 автомобілів та складський комплекс, площею 30,8 тис. кв. м.

Як відомо, Прилипка судять за шахрайство.

У розділі фінансові зобов’язання селищний голова показав іпотечний кредит 14,8 млн грн. Гроші посадовець взяв під заставу нежилого приміщення, що розташоване в Горенці, у ТОВ “Мелвінс Прайм” в грудні 2015-го року, одразу після місцевих виборів.

До слова, саме в Горенці розташовані склади Прилипка, на яких останній переховував автопарк президента-втікача Януковича.

Директором та засновником ТОВ “Мелвінс Прайм” значиться гостомельчанин Максим Осецький. Він відомий тим, що під час Революції Гідності у 2014-му році на Хрещатику загубив документи, в яких були відображені схеми дерибану землі в Гостомелі Прилипком та його оточенням. Згідно інформації в реєстрі юридичних осіб, Осецький вніс до статутного капіталу ТОВ “Мелвінс Прайм” у 2014-му році 4,3 млн грн.

Основний вид діяльності товариства – наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Також ТОВ “Мелвінс прайм” займається будівництвом житлових і нежитлових будівель.

Цікаво, що під керівництвом Осецького працює дочка Прилипка, депутатка Гостомельської ради Надія Дудник. На роботу її взяли у відділ кадрів. Цю інформацію депутатка вказала на офіційному сайті Гостомельської ради.

Примітно, що на довиборах до Гостомельської ради у 2013 році, на яких замість брата В’ячеслава Прилипка в раду зайшла Надія Дудник, Осецький представляв її інтереси й поводився , зі слів очевидців, досить нахабно.

На фото Надія Дудник та Максим Осецький розмовляють

Окрім цього, Осецький член виконкому Гостомельської ради.

У 2016-му році Прилипко отримав майже 6 млн грн. доходу. З них – 131 тис. грн. – це заробітна плата чиновника за 2016-й рік, 5,8 млн. грн. – дохід від надання майна в оренду, решта – це подарунки, пенсія та соціальні виплати.

З нерухомого майна Прилипко задекларував 3 земельні ділянки в Гостомелі, загальною площею майже 70 соток, житловий будинок в Гостомелі, площею 75 кв. м, нежитлові будівлі в селищі, площею 7,4 тисяч кв. м та складський комплекс, 30, 8 тис. кв. м.

У Прилипка 8 транспортних засобів, з них 3 легкові – TOYOTA LANDCRUISER 2006-го року випуску, TOYOTA LANDCRUISER 1999-го р.в. та CHEVROLET CHEVY VAN 1992-го р.в., причеп-дача NIEWIADOW 126E, та чотири вантажних авто – Краз, Камаз та два автомобілі ЗІЛ. 

Дружина мера Валентина Прилипко, яку посадовець вказав в декларації, за рік не заробила нічого, але це їй не завадило придбати новий Nissan Qashqai 2016-го року випуску. Приблизна вартість такої автівки більше 700 тис. грн.

Окрім цього, дружина Прилипка володіє земельною ділянкою в Гостомелі, площею 226 кв. м та будинком, площею 91, 4 кв. м.

Гостомельський голова зазначив, що вдома тримає готівкові кошти, розміром 18 тис. грн.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539