Прилипко програв апеляцію: Справу повернули в Ірпінь

0

6 квітня в Апеляційному суді Київської області розглядався позов прокуратури у справі про шахрайство Гостомельського голови Юрія Прилипка. Суд задовольнив позов прокуратури й повернув справу на розгляд до Ірпінського суду. Про це “Громаді Приірпння” повідомив потерпілий Олег Кошелев.

“Суть справи полягає в тому, що Ірпінський суд повернув обвинувальний акт прокурору й відмовився розглядати справу Прилипка по суті. На це рішення Ірпінського суду прокурор подав апеляційну скаргу. Апеляційний суд задовольнив скаргу прокурора й повернув справу в Ірпінський суд. Що я можу сказати про ірпінських судей – вони або не компетентні, або продажні. Як таке може бути, щоб вже два рази Ірпінський суд повертав обвинувальний акт прокурору й двічі Апеляційний суд задовольняв скаргу прокуратури?”, – розповідає Кошелев.

Засідання Апеляційного суду тривало півгодини.

“Справа ніяк не може зрушитися з місця, ніяк не може початися розгляд по суті. На суді суддя запитав адвокатів Прилипка, чому вони вважають, що обвинувальний акт написаний не вірно але адвокати нічого сказати не змогли. Один з адвокатів Ігор Козак почав говорити, що зі справи зник позов і це було підставою відмовити. Але це не має значення, бо я подав новий позов на 10 мільйонів гривень”, – додає потерпілий.

Як повідомляла раніше “Громада Приірпіння”, Прилипка судять за шахрайство.

Нагадаємо, Прилипко пообіцяв Кошелєву придбати та оформити на нього право власності на земельні ділянки в адміністративних межах Гостомельської селищної ради за ціною по 500 доларів США за 0,01 га.

У подальшому, потерпілий, з метою отримання земельних ділянок, передав посадовцю кошти у сумі 148 тисяч доларів США (згідно офіційного курсу НБУ станом на 13.12.2006 – це 747 400 гривень).

Втім, вже після отримання коштів від громадянина, Прилипко жодних дій щодо придбання та оформлення права власності на земельні ділянки не провів, а коштами розпорядився на власний розсуд.

Перенесення засідань відбувається не вперше. Розгляд справи по суті мав розпочатися ще в червні, після того як до суду був направлений прокуратурою обвинувальний акт.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539