КРТ “Київ” купили екс-сортаники Карплюка – Зіневич і Гришин

0

Угоду про купівлю телеканалу уклали 14 червня. Про це “Громаду Приірпіння” повідомив колишній партнер мера Ірпеня Олексій Зіневич.

“Це окремий проект від “Погляда” (новостворений телеканал в Пріирпінні – прим. ред.), в ньому я маю суттєвий вплив. Загалом, я створюю потужний регіональний медіа пул з різних ЗМІ. Канал ТРК “Київ” дуже цікавий тим, що він входить в універсальну програмну послугу, його зобов’язані транслювать всі кабельні оператори Києва і області. Крім того, він має частоту в ефірі, а їх зараз вільних просто немає. Тому, це цікава інвестиція”, – розповідає “Громаді Приірпіння” про причини купівлі телеканалу Зіневич.

Бізнес-партнер Іван Гришин, який став співвласником ТРК “Київ” балотувався у складі партії “Нових облич” до Київської обласної ради і його телеканал “ПравдаТУТ” входив в медіа-імперію прокарплюківських ЗМІ.

zmi (2)

“У Гришина немає зв’язку зараз з Новими обличчями. Нові обличчя зараз досить одіозна партія, яка не має перспектив на політичному полі. “Нові обличчя” зганьбились”, – додає Зіневич.

Підприємець твердить, що телеканал буде новинно-розважальний.

“ПравдаТУТ Київ” – суспільно політичне мовлення, новини розваги теж присутні будуть. Виробництво телевізійного контенту буде покриваться на першому єтапі “ПравдоюТУТ”, частину буде надавать “Погляд”, ми ще досить молода інформаційна агенція, тому треба певний час, щоб вийти на великі обсяги власного продукту. Ми доведемо що ЗМІ це четверта влада”, – обіцяє Зіневич, який публічно зізнався, що брав участь у фінансуванні передвиборчої кампанії Володимира Карплюка та журналу “Пульсар Приірпіння”, який на виборах відзначився тим, що з редакційними посвідченнями цього видання на засідання виборчих комісій приходили тітушки.

Варто зауважити, що попри те, що Зіневич наголошує на тому, що Гришин відійшов від Нових облич, на останній сесії Коцюбинської ради, яка відбулася в червні, телеканал “ПравдаТУТ” був присутній й активно брав коментарі саме в депутатів від “Нових облич”. Про це твердять очевидці.

За словами депутата Гостомельської ради Юрія Марчука, нещодавно журналістів телеканалу “ПравдаТУТ” привозив радник Гостомельського голови екс-регіонала Юрія Прилипка Олександр Коваленко на нібито краденій машині знімати замовний сюжет. Поліція знайшла автомобіль і забрала його на штраф-майданчик, попросивши журналістів забрати свої речі.

“Сюжет, який був знятий на замовлення, невдовзі з невідомих причин був видалений з ютубу телеканалу “ПравдаТУТ”. До слова, ще один сюжет, який зняли журналісти “Погляду” про забудовника ЖК “На Прорізній” також з телеканалу був видалений. Але активісти зберегли його копію. Це говорить про те, що журналісти не гребують знімати матеріали на замовлення, а потім, можливо, домовлятися з фігурантами своїх розслідувань”, – розповідає Марчук.

“Громада Приірпіння” звернулася до Ігоря Гришина, аби отримати пояснення, чому сюжети виходять в ефір, а потім зникають. Він пояснив видалили через те, що журналістам не вдалося отримати коментар у другої сторони й матеріал вийшов не об’єктивний. Зауважимо, що в ефірі телеканалу “ПравдаТУТ” нещодавно вийшов сюжет про голову Гостомельської селищної ради екс-регіонала Юрія Прилипка. Тут політика, який переховував машини Януковича після його втечі, висвітлили як мецентата, який спонсорує відпочинок дітей у літньому таборі.

Нагадаємо, Зіневич підтвердив Громаді Приірпіння, що саме він співфінансує кампанію бордів у Києві та регіоні, яка позиціонує Ірпінь як місто забудов без дитсадків та шкіл.

Колишній бізнес-партнер Карплюка, який підтвердив, що фінансував його передвиборчу кампанію, пояснив зміну позиції тим, що зневірився у міському голові.

Нещодавно Зіневич заснував місцевий телеканал “Погляд” і підтвердив “Громаді Приірпіння”, що фінансує сайт “Ірпінь.онлайн”. На запитання, чи фінансує бізнесмен сайти “Портал Ірпеня” та “Зорю Приірпіння” і чи входять вони до його медіа пулу, Зіневич відповідати відмовився, але не заперечив цього факту у своєму коментарі.

Щодо іншого партнера, який контролює телеканал “ПравдаТУТ”, то торік він за системою Прозорро вигравав тендери на проведення заходів на День Ірпеня. Зокрема, саме в нього мерія Ірпеня орендувала сцену для виступу зірок за 140 тис. грн. На екранах, що знаходилися на сцені, транслювали рекламу телеканалу “ПравдаТУТ”.

“Я вам чесно скажу, що Рух ЧЕСНО придумав, що ми з Карплюком разом, то нас зблизили. Я з ним не сварився й не дружив, бо я з ним не спілкуюся взагалі. Останній раз бачив його десь 7 місяців тому. Єдине, що мене пов’язувало з НО, це те, що я йшов від цієї партії на вибори. Але я ніколи не був у цій партії, просто були такі умови, що на вибори можна було йти лише за партійними списками. Мене запрошував в команду не Карплюк, а Возний, якого потім “Нові обличчя” кинули. Це життя. Давайте, я вам поясню. Я домовився з Олексієм Зіневичем, мені подобається, що він цим займається. У нього конфлікт з Карплюком. Але на каналі буде подаватися інформація об’єктивно й чесно. Там не буде мочилова когось. Якщо хтось зробив щось позитивне, ми про це скажемо, якщо щось погане – також будемо це показувати. Я взагалі не знаю, що у мене по телеканалах. Я не лізу в інформаційну політику. Журналісти самі орієнтуються на місці й знімають сюжет, як бачать”, – розповідає Громаді Приірпіння директор телеканалу “ПравдаТУТ” Іван Гришин.

“Щодо інформації на “Прозорро”. Ми робили трансляцію навіть в Бучі, в інших містах. Ми в цьому світі вертимось. Сцену на день Ірпеня мене попросила Віолета Кременчук, щоб я допоміг. Я зробив хорошу знижку. Якби ви мене набрали й попросили провести трансляцію, я б і вам допоміг. Я цим займаюся, я від цього отримую задоволення”, – додає Гришин.

Щодо ціни, за яку Гришин купив телеканал у екс-прокурора Геннадія Васильєва, сказав, що це комерційна таємниця, але зауважив, що минулого року Васильєв відмовився його продати йому за 400 тис. доларів.

“Можу сказати, що практично купили за вартістю уставного капіталу. Я пропонував людям з команди “Нових облич”, щоб вони стали моїми партнерами. Всі відмовилися. Зіневич погодився. Він мені імпонує”, – каже Гришин.

Дві ТРК  “Академія” та “Сатурн” розподіляють між собою одну частоту в столиці.  ТОВ “ТЛС-100” було власником частоти до того, як її перекупили. Товариство належить дружині народного депутата кліькох скликань  та екс-генпрокурора Ларисі Васильєвій – дружині політика, народного депутата кількох скликань, екс-генпрокурора Геннадія Васильєва.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539