Бізнес-війни: хто замовив серію бордів про Ірпінь

0

На Київщині та в самому Києві мешканці Приірпіння помітили нові борди про Ірпінь.

Якщо раніше з бордів місто, де активно знищуються зелені зони і продаються новобудови, позиціонували як місто здоров’я, то тепер вони інформують про відсутність шкіл, садків і тотальне знищення зелених зон. Такі борди можуть вдарити по ринку нерухомості в місті, який контролюють політики.

Мешканці Київщини припустили, що це могли зробити забудовникик з інших міст.

 

Журналістка, яка мешкає у Приірпінні, Михайлина Скорик запросила всіх охочих на екскурсію, аби показати в тому числі й Будинок письменників, території якого загрожує забудова.

За інформацією джерел “Громади Приірпіння” цю кампанію розпочав Олексій Зіневич – директор “БЕСТу” та засновник інформаційної агенції “Погляд”. У коментарі “Громаді Приірпіння” Зіневич визнав, що гроші на борди дав у співфінансуванні з місцевими громадськими організаціями, які зазначені на борді:

“Кампанію фінансують громадські організації, які зазначені на бордах, а також я – Олексій Зіневич. Мета кампанії привернути увагу до проблем Приірпіння”.

Редакція запитувала бізнесмена про вартість кампанії та про те, в яких населених пунктах розміщені борди, на що Зіневич пообіцяв дати розгорнуту відповідь пізніше.

Зауважимо, що на одному з бордів використали порівняння Громадського руху ЧЕСНО площі квартир  депутата Нових облич Ігоря Оверка з площею НСК “Олімпійський”. До розміщення таких бордів та фінансування кампанії Громадський рух ЧЕСНО не має жодного відношення.

На “Українській правді” – одному з найретйинговіших сайтів країни, де рекламна площа має відповідну вартість, 13 червня на головній сторінці розміщений банер “Хто замовив мера Ірпеня”.

 

Лінк з банеру веде на сайт znaj . ua. Тут в публікації йдеться про те, що замовник бордів Зіневич є одночасно замовником обшуків в Ірпені, які відбулися нещодавно за участю прокуратури і КОРД, які шукали докази ротрат бюджетних коштів.

Нагадаємо, у провайдера “БЕСТ” в регіоні розпочалися проблеми з бізнесом. Невідомі постійно шкодили мережі й збивали сигнал. У цей же час в Ірпені намагалися поширити інформацію про новий бренд – провайдера iLan.

“Не так давно ми з тобою приятелювали подорожували допомагали одне одному у вирішенні проблем, якими сповнене наше життя. Разом купували з тобою мотоцикли, разом подророжували, разом проїхали тисячі кіломаетрів у незабутніх подорожах. Звісно, тоді ще ти не був міським гловою.  Тільки переконував мене і таких, як я, бізнесменів у своїх чистих намірах. І ти тоді переконав,” – йдеться у відеозверненні Зіневича до міського голови Володимира Карплюка.

При цьому Зіневич твердить у зверненні, що не знав про те, що на початку 2000-х Карплюк почав отак розбудовувати свою політичну кар’єру. Як візуалізацію у своєму відеозверненні Зіневич наводить фото з конференції Партії регіонів, де Карплюк був разом з “регіоналом” Петром Мельником, який був ректором академії, де навчався Карплюк.

Зауважимо, що  під час виборчої кампанії до Верховної ради у 2014 році, читачі Громади Пріирпіння звинуватили “Бест” в тому, що провадер надав базу даних контактів своїх клієнтів для кол-центру кандиата в нардепи екс-регоінала Анатолія Федорука. Тоді достаменно було відомо про те, що Федорук відмовився вийти з Партії регоінів під час майдану. Зараз же взаємини між кумами-мерами Ірпеня і Бучі не є приятельськими, про що раніше писала “Громада Пріирпіння”.

Зіневич у своєму відеозверненні зізнається, що під час виборів давав гроші на передвиборчу кампанію Карплюка і навіть фінансував журнал “Пульсар Пріирпіння”, який на виборах представляли тітушки з журналістськими посвідченнями.

“Яким же був мій подив, коли я дізнався, що за камери, які встановлені кампанію по місту проект відеонагляду відкрите місто списані гоші з бюджету ІМР на СПД Гагін, який зараз є спіробітником iLan, яка просувається нашим мером ледь не щодня теренами нашого міста,” – говорить Зіневич і додає, що за асфальтування ділянок, яке виконала його кампанія теж були списані бюджетні гроші.

“Майже щодня DDOS атаки витримала наша компанія. Все місто було заліплено бордами щодо руйнування монополії з натяками на нашу компанію. Під час кожної ДДОС атаки десятки ботів агітували на всіх форумах переходити на нового оператора. Наша компанія працює у понад 40 населених пункетах і має понад 200 конкурентів. В Ірпені є монополія на місцеві ЗМІ, які по черзі вихваляють мера, фінансуються часткоов за бюдлжетні кошти. Ці ЗМІ закривають очі на проблеми громади. В Ірпені є кишенькова армія, яка називаєтсья муніциплаьна міліція, яка веде боротбу з громадськими активістами,” – зауважує бізнесмен, який зараз фінансує кампанію бордів і заснував в Ірпені низку своїх ЗМІ.

Під час останніх кількох сесій навесні у міського голови Ірпеня Володтимира Карплюка, який має в раді найбільшу фракцію “Нові обличчя” та підтримку інших політичних сил, які сформували негласну коаліцію, розпочалися проблеми з більшістю. Кілька разів для голосування за дерибанні питання не вистачало голосів. Карплюк публічно але без доказів, звинуватив депутатів у тому, що вони беруть гроші в його колишнього товариша Зіневича.

Проти Карплюка виступив навіть депутат від “Нових облич”, якого міський голова пообіцяв відкликати.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539