Гостомель: як Прилипко обіцяв АТОвцями квартири, яких ще нема

0

Землі АТОвців таки забудують висотками. Це з’ясувалося на зустрічі депутатів Гостомельської ради та Гостомельського голови екс-регіонала Юрія Прилипка.

Про це “Громаді риірпіння” повідомив депутат Юрій Марчук. Політик наголосив, що Прилипко використовує АТОвців для власної вигоди.

“Прилипко запросив депутатів на зустріч, при чому так і не сказав щодо чого, хоча ми його просили сказати, що це за зустріч. Депутати зібралися. Прилипко почав розказувати довгу історію про якісь перспективи розвитку селища. Говорив про те, що хотів зробити але не зробив, не пояснюючи, чому не зробив. Його промова тривала хвилин 15. Частина довірливих депутатів чекала з надією, що Прилипко ось-ось скаже щось важливе або запропонує щось цікаве. Я втомився слухати й перебив його, спитавши як він допомагав АТОвцям ділити квартири на вже згаданих 4 га землі біля “Комінвента”“, – розповідає Марчук.

Прилипко, з слів очевидців, почав говорити, що участі в розподілі квартир для учасників АТО він не брав.

Після цього Марчук привселюдно увімкнув запис розмови голови спілки “Доброволець” Миколи Кукси з депутатами, який розповідав як саме Прилипко пропонував поділити квартири.

Серед АТОвців, які хочуть отримати землю або квартири в Гостомелі відомий захистом забудовників в Ірпені, зокрема, на Гостомельському шосе, Юрій Калінін та Дмитро Хоменко з Ірпеня, який не є учасником АТО, а був волонтером.

З аудіозапису стало зрозуміло, що спочатку АТОвцям в обмін на земельні ділянки, загальною площею 4 га, Прилипко пропонував 80 квартир, потім 60 і остання цифра, на якій зупинився мер, – 20 квартир. За словами Кукси на аудіо, АТОвці Гостомеля почали розуміти, що Прилипко їх просто використовує й не факт, що ці квартири взагалі хтось отримає.

Прилипко занервував, почувши аудіо запис й почав, за словами депутатів, виправдовуватися, що розмова з Куксою відбувалася півроку тому і взагалі мова йшла не про цю землю, але від своїх слів він не відмовився.

Редакція “Громади Приірпіння” намагалася взяти коментар у Кукси, щоб поцікавилася, кому саме будуть виділені ці квартири але АТОвець на телефонні дзвінки та смс не відповідає.

Нагадаємо, після сесії Гостомельської ради, яка мала відбутися 5 липня й не відбулася через те, що депутати не з’явилися, Депутату Олегу Мамчуру на подвір’я кинули гранату. За словами активістів, на сесії мали розглядати питання виділення землі АТОвцям з Ірпеня, Бучі та Гостомеля. Цю землю учасники АТО за відпрацьованою в Приірпінні схемою мали віддати забудовнику під будівництво багатоповерхових будинків.

Як відомо, на захист забудовників в Ірпені на Гостомельському шосе виступили місцеві АТОвці, за словами яких забудовник Антон Мирончук пообіцяв їм десять квартир. Серед них і Юрій Калінін з Ірпеня, який прийшов і в Гостомель просити землю.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539