Вибух на подвір’ї депутата: хто вночі підкинув Мамчуру гранату?

0

Злочин скоїли невідомі о пів на третю ночі 6 липня. Про це “Громаду Приірпіння” повідомив телефоном постраждалий Олег Мамчур. Як відомо, Мамчур, згідно аналізу його декларації Громадським рухом ЧЕСНО, потрапив до найбагатших депутатів ради. Статки його родини склали 3 млн. грн.

“Я прокинувся від вибуху. Це було вночі. Я вискочив на вулиці. Спочатку не зрозумів, що сталося. Побачив пошкоджену плитку, а вже вранці виявив, що гаражні ворота пробиті наскрізь”, – розповідає Мамчур.

Депутат пов’язує нічні події з тим, що відбувається в раді. Як з’ясувалося, напередодні мало відбутися 2 засідання 24-ї сесії Гостомельської ради, на якій мали виділяти землю. Проте депутати на сесію не з’явилися, оскільки не були вчасно повідомлені.

“Я думаю, що це попередження, пов’язане з виділенням землі атовцям. Вчора на сесії, за пропозицією секретаря земельної комісії Надії Дудник на сесії мали видавати по 20 соток земель ОСГ біля “Комінвенту, ближче до “Склозаводу”. Роздати планували 4 га землі, яка в проекті нового Генплану вже позначена як багатоповерхова забудова. Тобто, зараз роздадуть під ОСГ, а потім змінять цільове призначення не під громадську забудову, а під багатоповерхову. Роздавати планують і нашим, і не нашим учасникам АТО. Спочатку вони хотіли роздавати по 40 соток. Моя пропозиція була дати по 6 соток і тоді б вистачило всім АТОвцям, які потребують землі згідно закону. Я просто не прийшов на сесію і так же депутати”, – додає депутат.

На сесії, яка не відбулася через малу кількість депутатів селищний голова наказав силою привести депутатів.

“Прийшло усього 9 депутатів, підконтрольних Прилипку і десятий голова. Але сесія не відбулася. Оголосили, що вона переноситься на 11 липня”, – розповідає активіст Юрій Сахненко, який був присутній на сесії.

Сахненко також сказав, що з новим Генеральним планом і новими забудовами, позначеними на ньому, Гостомель будуть рвати на шматки.

Ось ця ділянка, яку планують віддати АТОвцям. Прямо навпроти землі, які, згідно інформації на кадастровій карті, вже належать членам родини Прилипка, зокрема, його сину екс-депутату В’ячеславу Прилипку, повній тезці тещі Прилипка – Олександрі Василівні Лисенко. Ці землі мають ОСГ призначення, на Генплані вони позначені як землі резервної забудови.

“Ми не знаємо, які в них ігри, але вірити забудовникам не можна. Ми думаємо, що вони допомагають АТОвцям, а потім на тих землях ростуть висотки, АТОвці віддають їх забудовникам в обмін на квартири. Селище Гостомель перетворюється на кам’яні джунглі на очах у мовчазних мешканців, які нічого не розуміють з того, які підкилимні процеси відбуваються в раді. Граната в дворі – це лише початок їхніх з’ясувань стосунків. Далі, думаю, буде. На кону їхні мільйони”, – переконаний Сахненко.

Голова спілки учасників АТО Гостомеля Олексій Табачук, який зараз перебуває в зоні АТО, телефоном пояснив “Громаді Приірпіння”, що на сесію в Гостомель за землею прийшли АТОвці, підконтрольні меру Ірпеня Володимиру Карплюку.

“Однозначно, це спілка “Доброволець”, до якої увійшли бучанська ГО “Рубіж” й представники з Ірпеня. Я так думаю, що скоріш за все там земля, згідно Генплану під багатоповерхову забудову і як тільки буде затверджено Генплан, землю будуть передавати забудовнику. Є інформ, що це ірпінський забудовник, у зв’язку з чим на сесію прийшли підконтрольні Карплюку АТОвці”, – розповідає Табачук.

Нагадаємо, ГО “Рубіж”, серед членів якої депутат Бучанської ради Дмитро Паустовський, який перекривав Варшавську трасу на захист мере Бучі екс-регіонала Анатолія Федорука, вже просила землю в Гостомелі. Тоді їм відмовили, оскільки не всі АТОвці Гостомеля ще отримали землю в селищі.

На подвір’я Мамчура приїхали представники поліції та прокуратури.

Відкрите кримінальне провадження за ст. 290/ч. 4 – хуліганські дії із застосуванням вибухових речовин. Великих ушкоджень на подвір’ї немає. Залишки вибухового пристрою, знайдені на місці, відправили на експертизу, працюють слідчі”, – коментує ситуацію “Громаді Приірпіння” прес-секретар поліції Київської області Микола Жукович.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539