Гостомельське шосе: бої забудовників з громадою (оновлено)

0

6 квітня Громада Ірпеня виступила проти забудови скверу по вулиці Гостомельське шосе, 8а. За словами місцевих, це остання зелена зона в цьому районі.

Забудовник цєї території компанія “Смарт універсал груп”, до якої причетний Антон Мирончук. Останній відомий скандальним будівництвом в Ірпені по вул. Єсеніна.

Місцеві налаштовані рішуче й кажуть, що не дозволять тут будівництво. Журналіст Денис Тимошенко переконаний, що цю ділянку вдасться врятувати від вирубки.

Люди кілька разів намагалися знести будівельний паркан. Але охоронці будівництва не давали цього зробити.

До акції долучилися діти, які захищали свій дитячий майданчик, що опинився за парканом. Проти дітей вийшли спортсмени-тітушки.

Охороняли паркан спортсмени, які раніше представлялися журналстами журналу “Пульсар Приірпіння”. Нагадаємо, серед засновників цього видання значиться мер Ірпеня Володимир Карплюк.

Окрім спортсменів на захист забудовників виступили місцеві АТОвці на чолі з Юрієм Калініним, за словами яких Мирончук пообіцяв їм десять квартир.

Забудовники переконують, що у них все законно й надають для ознайомлення дозвіл на будівництво.

Поки місцев намагалися завалити паркан, забудовники знесли кілька живих сосен.

Як стало відомо згодом, одному з учасників акції спортсмени порізали руку ножем, пальці чоловіка під загрозою ампутації.

Депутат Лаврентій Кухалейшвілі, який мешкає в цьому районі, переконаний, що це будівництво незаконне.

На місце прибули поліція та прокурор Ірпеня Юрій Манелюк. Прокурор повідомив, що вивчить документи й швидше за все будуть подавати позов до суду про накладення арешту на цю ділянку як таку, що була видана в обхід аукціону.

Начальник Ірпінської поліції Ігор Падюк повідомив, що відкрите кримінальне провадження за ст. 356 ККУ, самоуправство.

Під вечір навколо паркану зібралися місцеві мешканці разом з дітьми та активісти з плакатом “Збережемо ліс!” Вони перекрили трасу.

Пізніше активісти розклали багаття, як вони пояснили, це зробили для того, щоб бачити обличчя тітушок, оскільки вуличне освітлення в цьому районі було відключене.

Приїхало кілька автобусів спецпризначенців у бронежилетах та касках. Вони стали між тітушками та протестувальниками навколо будівельного паркану.

Активісти залишилися біля будмайданчику чергувати до ранку. Грілися біля бочки.

Місцеві обіцяють стояти до перемоги й не допустити знищення зеленої зони забудовником.

Увечері 7 квітня стало відомо, що суддя Ірпінського суду Оладько наклала арешт на земельну ділянку, але частина дерев вже зрубані.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539