Суд по шахрайству Прилипка перенесли

0

19 вересня мало відбутися судове засідання у справі Гостомельского голови екс-регіонала Юрія Прилипка у Бородянському районному суді. Його прокуратура звинувачує у шахрайстві.

На засідання з’явився сам Прилипко та його адвокат – депутат Бучанської ради від партії “Батьківщина” Ігор Козак. Другий адвокат Прилипка на засідання не прийшов.

Активісти, які були присутні у залі суду, переконані, що це відпрацьована схема голови, щоб затягувати справу.

“Загалом, ця справа слухається вже більше півроку, але до розгляду по суті так і не дійшли. Козак на запитання судді з приводу другого адвоката, почав пояснювати, нібито вона на дипиті в прокуратурі з іншим підзахисним, але жодних доказів судді не надав, на що суддя зробив йому зауваження. Представник прокуратури підтримав клопотання Козака, оскільки, за її словами, у разі проведення засідання в такому складі, обвинувачений мав би право оскаржити рішення суду”, – розповідає активістка Олена Герасименко.

“Засідання тривало десь півгодини. Потерпілий Олег Кошелев сказав, що можна розглядати справу у присутності одного адвоката і що такі дії Прилипка схожі на затягування спави. Підтвердженням затягування я вважаю й те, що з цією адвокаткою Прилипко вже неодноразово в ході розгляду цієї справи то розривав договір, то поновлював знову”, – додає Герасименко.

Гостомельчанка також зазначила, водій Прилипка Аркадій, ймовірно, за вказівкою шефа, фотографував присутніх у суді представників громади.

Журналістам, які були присутніми на засідання, Прилипко заявив, що це справа не кримінальна, а господарська і що інших коментарів він не дає.

Засідання перенесли на 6 жовтня.

Нагадаємо, Прилипко пообіцяв Кошелєву придбати та оформити на нього право власності на земельні ділянки в адміністративних межах Гостомельської селищної ради за ціною по 500 доларів США за 0,01 га.

У подальшому, потерпілий, з метою отримання земельних ділянок, передав посадовцю кошти у сумі 148 тисяч доларів США (згідно офіційного курсу НБУ станом на 13.12.2006 – це 747 400 гривень).

Втім, вже після отримання коштів від громадянина, Прилипко жодних дій щодо придбання та оформлення права власності на земельні ділянки не провів, а коштами розпорядився на власний розсуд.

Перенесення засідань відбувається не вперше. Розгляд справи по суті мав розпочатися ще в червні, після того як до суду був направлений прокуратурою обвинувальний акт.

Нагадаємо, Прилипко під час втечі Януковича з країни переховував його автівки у себе на складах. Після виборів він став селищним головою Гостомеля.

links (2)

Ключові позиції в комісіях ради розподілили між родичами Прилипка та за кумівським принципом.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539