Депутат Даніш довів дітям, що він – спонсор Діда Мороза

0

“Хто в нас сьогодні був в гостях?.. Ялинка! Дід Мороз! Хмарка і Даніш!” – так прокичав дітям аніматор поблизу Будинку Культури в селищі Коцюбинське. Сергій Даніш – депутат Коцюбинської селищної ради. Він очолює в раді фракцію Нових облич.

Після прізвища політика інший аніматор вигукнув: “Звичайно друзі, оплески!”

Депутат Даніш при цьому посміхався під ялинкою, а діти підняли руки вгору і аплодували.

“Спонсор Дідуся Мороза сьогодні наш депутат Сергій Даніш. Вони якось там разом були в магазині, купували разом подарунки”, – розповідає далі аніматор дітям зі сцени.

Я бачила різне на Новий рік від політиків були підписані пакунки з солодощами або листівки.

Але вперше в історії Нового року дізналася про те, що в Діда Мороза може бути хтось спонсором. Сьогодні Даніш, а завтра? Яку реальність ми конструюємо нашим дітям?

І вперше за 33 роки я почула, що Дід Мороз ходить з політиками по магазинах купувати подарунки і цей політик є спонсором Діда Мороза… Завжди це виглядало в моїй уяві якось більш магічно… Зазвичай в магічній майстерні це робили ельфи…

Фото: Blogspot

Про ельфа Даніша я не чула ніколи. Я чула тільки про політика Сергія Даніша. Того самого, який на Великдень у 2017 році в церкві московського патріархату виявився важливішим за Ісуса Христа і за Свято Воскресіння Христового. Тоді прихожани з кошиками стояли і чекали після благовісту невідомо кого.

“Раптом знову дзвін, і з’являється під благовіст Сергій Даніш. І тут отець в Великодній проповіді каже, що ви до церкви прийшли не по бруду, а по плитці. І це все завдяки Сергію Павловичу Данішу. Селище у нас преображається і т.д,” – розповідала тоді очквидиця Леся Єльникова.

Виявилося, вночі у Даніша був піар-тур церквами.

У декларації політика, який був помічником “регіонала” Петра Мельника, йдеться, що він заробляє насправді десь 50 тисяч гривень на рік. У судовому реєстрі рішень можна знайти справу, яка свічить про оборудки з квартирами. Цей політик також отримав під час дерибану ділянку в Біличанському лісі й тепер каже, що він цей ліс захищає, але там, де значилися в нього та мера Ірпеня ділянки в лісі  на мапі “Нових облич” сіра зона. У заощадженнях Даніша 130 тисяч доларів, що у порівнянні з незначним річним доходом – досить великі кошти.

Очільник партії “Нові обличчя” мер Ірпеня Володимир Карплюк хоче силою приєднати Коцюбинське до Ірпеня.

І от для того, щоб взяти селище під контроль політики і через церкву, і через дитячі свята роблять все, щоб наростити рейтинг в селищі. Такий підкуп виборців і підтримка церки можуть мати непоправні наслідки. Ірпінь зазіхає на Біличанський ліс, а це тисячі гектарів лісу в Нацпарку.

У Новому році всім без винятку політикам “Громада Приірпіння” бажає вирости над собою. Є дні, коли Ви всі, не зважаючи на погляди, політичні партії, маєте бути просто батьками дітей, які вірять в чудо і в те, що подарунки Дід Мороз і Миколай приносять, бо вони чарівники. Навіть батьки уникають того, щоб діти дізналися від кого подарунок під подушкою або під ялинкою. І казка про політика-спонсора Даніша, Діда Мороза і подарунки з маганизу не просто шокує… Це рівень розвитку нашого суспільства, від якого стає дійсно страшно і моторошно, коли усвідомлюєш, що такий рівень култури ми несемо вже й у 2018 рік.

Ну, і в день воскресіння Христа із мертвих, подумайте про те, що він заплатив життям земним, щоб розплатитися за наші гріхи і дарувати нам життя після смерті. І не лише політик, а й священик, який говорить в церкві про Даніша й плитку, замість того, щоб мовити Слово Боже, просто не знає або не сприймає те, що написано в Євангелії: “Стережіться виставляти свою милостиню перед людьми, щоб бачили вас; а як ні, то не матимете нагороди від Отця вашого, що на Небі.”

Сподіваюся на Різдво і на прийдешній Великдень ми не почуємо політиків.Вони не головні герої ні у День знань, ні на Новий рік. Вони мають просто звітувати про виконану роботу, цільове використання бюджетних коштів, а не піаритися на наших дітях. 

Авторка: Ірина Федорів, журналістка та мешканка селища Коцюбинське

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539