Нові докази нікчемного господарювання Лариси Федорук: офіційні документи

0

На балансі Ворзельської селищної ради знаходbться ряд житлових та нежитлових приміщень. Зокрема, це й приміщення у новобудовах по вул. Лісова, 58в та 58г.

Це приміщення, якими має право розпоряджатися Ворзельська селищна рада, здавати їх в комерційну оренду для поповнення селищного бюджету чи надавати для розвитку сфери соціальних послуг мешканців Ворзеля.

Як з’ясувалось, за два з половиною роки своєї каденції селищна голова Лариса Федорук не захотіла офіційно укласти жодного договору по оренді комунального  майна.

Більше того, на усе майно Ворзельської ради лише щодо двох приміщень офіційно оформлені договори оренди, які були укладені ще у 2004 та 2005 роках.

Загалом за період каденції Лариси Федорук до бюджету селища надійшло орендної плати на загальну суму трохи більше 13 тис. грн.

  • Кондитерський цех – 9 525 гривень та 60 копійок.
  • Лазня сауна – 3 740 гривень.

Зайве пояснювати, чому Федорук не вважає за потрібне, щоб кошти від оренди комунального майна йшли у бюджет селища. На своєму звіті вона прямо заявила, що бюджет Ворзельської селищної ради – це чужі гроші для мешканців Ворзеля.

Нагадаю, на минулій сесії Федорук із своєю депутатською більшістю виділили 355 тис. грн. на прибирання снігу в кінці березня.

Член виконкому Алла Багірова спробувала презентувати це як передбачливість Лариси Федорук, яка з весни почала готуватися до наступної зими (!)

Однак мешканці Ворзеля у своїх коментарях показали, що дарма Лариса Федорук вважає себе надрозумною царицею. Мешканці чудово розуміють з якою метою було виділено ці кошти.

Безгосподарність Лариси Федорук вже давно не викликає сумнівів. Ганьба з її офіційним сайтом є найбільш кумедним випадком.

Узимку Федорук разом із своїми підлеглими брехала про почищені тротуари.

А ось так Федорук забезпечує очищення проїжджої частини від снігу.

А так Федорук очищає Ворзель від пилу.

Рік тому Федорук поклала асфальт на вул. Стражеско у дощову погоду. У цьому році Федорук знову “змушена” виділяти кошти на ремонт цієї дороги.

Улітку наочно можна порівняти рівень господарності Федорук і влади сусіднього села.

Два роки своєї каденції  Лариса Федорук не могла додуматись про необхідність взяти ворзельські дерева на баланс.

При цьому Федорук заявляє, що у Ворзельському бюджеті немає коштів на дитячий садок та школу, а тому батьки мають самотужки “фарбувати, носити парти та робити ремонт, як це роблять інші батьки і не обурюються”.

У лютому Федорук заявляла, що поширена інформація про асфальтний завод є “домислами”, а тому вона не вважала за потрібне на неї реагувати.

Усе, що змогла зробити Федорук –  це  пафосна публікація  з елементами декомунізації про … знесення туалету(!). По факту, судячи з очікуваної реакції мешканців Ворзеля, Федорук вчергове зганьбилася. До речі, цей туалет, наскільки мені відомо, знаходився на балансі “Укрзалізниці” і його демонтаж був здійснений у рамках будівництва нової залізничної платформи.

Тож, спроба Федорук пропіаритися навіть на знесенні туалету виглядає вкрай жалюгідною. Хоча, можливо вона вірить у своїй паралельній реальності, що це вона будує платформу, а не “Укразалізниця”.

З якогось переляку вона ж вважає своєю заслугою те, що саме завдяки їй працює гурток шахів, проводяться культурно-мистецькі заходи в Уварівському домі та удвічі збільшується кількість захворювань у Ворзелі.

Мотиви Багірової зрозуміти можна. Федорук сплачує її родичам за кілька годинні концерти кошти, які дозволяють їй  навчати своїх дітей у школі-дитсадку, який мав би бути безкоштовним для всіх мешканців Ворзеля, але за каденції Федорук став приватним. Тож, тепер Каміла Багірова вже не хвилюється про відсутність дверей у дитячому туалеті Ворзельської школи.

Але дивною є поведінка депутатів соціальної комісії, які у повному складі із присутніх на сесії підтримали виділення 355 тис. грн. на прибирання снігу в кінці березня.

Вони вважають, що для школи й дитсадка вже кошти виділяти не потрібно? А приміщення для бібліотеки уже теж не потрібно? 

Федорук і її депутатам зручно продовжувати звинувачувати обласну та Ірпінську владу у невиділенні коштів на школу та дитсадок. При цьому Федорук вважає припустимим витрачати у кінці березня 355 тисяч на прибирання снігу і не турбуватися про сплату у селищний бюджет оренди за комунальне майно.

Автор: Олександр Михайлич, мешканець Ворзеля

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539