Несплата пайової участі у Ворзелі – чергове підтвердження нікчемності господарської діяльності Федорук

0

Нехлюйське ставлення голови Ворзельської ради Лариси Федорук до своїх посадових обов’язків проявляється у надзвичайно малоефективному стані сплати пайової участі забудовниками у Ворзелі. Як відомо, за два з половиною роки своєї каденції селищна голова не уклала жодного договору по оренді комунального  майна.

Ще 13 листопада 2017 року я надіслав депутатське звернення щодо стану сплати пайової участі забудовниками з конкретним переліком об’єктів будівництва у Ворзелі.

У  відповідь я отримав якусь компіляцію витягів із законодавства і конкретні відповіді по 13 об’єктам, хоча у самому звернення інформація запитувалася по 27 об’єктам.

 

Розуміючи, що для Лариси Федорук звичним явищем є імітація забудькуватості та неуважності, я повторно запитав інформацію про сплату пайової участі по усім об’єктам будівництва у Ворзелі.

У своїй відповіді голова продемонструвала вже не імітацію забудькуватості, а нехлюйське ставлення до своїх обов’язків. Як виправдання своєї низької ефективності у господарюванні Федорук назвала – “у Ворзельської селищної ради відсутній Державний реєстр речових прав на нерухоме майно”.

 

Комічність відповіді Федорук очевидна усім окрім неї та її юриста, який, здається, разом з нею перебуває в її паралельних реальностях.

Тобто, голова свідомо підписується під тим, що вважає належним, станом, коли інформація про сплату пайовою участі половини об’єктів будівництва у селищі відсутня у Ворзельській селищній раді, і селищна рада не збирається покращувати наявний стан.

Даний факт настільки неймовірний, навіть якщо брати до уваги традиційно низький рівень господарності Федорук, що проявляється у всьому за що б вона не бралася. Тож, я сподівався, що Лариса Федорук все ж відреагує і покращить якщо не стан сплати пайової участі до селищного бюджету, то хоча б збере інформацію про половину об’єктів будівництва у Ворзелі. Тому, 2 лютого 2018 року я звернувся із тими самими питаннями до Федорук.

Відповідь вражає. Лариса Федорук відповіла, що “до Ворзельської селищної ради не надходили звернення замовників об’єктів будівництва щодо укладення договору пайової участі”.

Тобто, Федорук просто сидить і чекає, коли забудовники принесуть сплату пайової участі на блюдечку з голубою кайомочкою. Може Федорук настав час зрозуміти, що вона не цариця, а очільник органу місцевого самоврядування з чітко визначеним колом своїх обов’язків. І що у її сферу обов’язків входить не лише виділяти своїм наближеним депутатам 355 тис. грн. на прибирання снігу у кінці березня. Чи не час Федорук нарешті почати виконувати свої посадові обов’язки?

Автор: Максим Нікольський, депутат Ворзельської ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539