Депутата Єременка відпускають під заставу 140 000

0

26 травня Шевченківський районний суд міста Києва обрає міру запобіжного заходу для депутата Коцюбинської селищної ради Миколи Єременка.

Його затримали працівникик СБУ і звинувачуютьу хабарництві. Депутат, з слів правоохоронців та селищної голови Коцюбинського Ольги Матюшиної, вимагав для себе і ще 4 депутатів кошти за голосування бюджетних питань.

Конвой супроводжував депутата в наручниках.

Інтереси Єременка представляє державний адвокат.

На суд прийшов батько підозрюваного депутата.

На засідання також прийшли депутати Коцюбинської селищної ради та активісти.

“Обличчя Єременка вкрилося плямами, коли вні почув, що це стаття, яка преедбачає від 5 до 10 років позбавлення волі”, – коментує депутатка Коцюбинської селищної ради Олександра Куцан.

Мешканка селища, яка приїхала на суд, щоб побачити на власні очі, як судять депутата, каже:

“Єременко звинувачує мало не всіх у всесвітній змові Луценка, прокуратуру і суд. Його інтереси представляє державний адвокат. І дуже дивно, бо ті 17 депутатів, якв його обрали нібито секретарем – не забедпечили йому приватного адвоката притому, що голова фракції Нові обличчя Сергій Даніш є кандидатом юридичних наук і сама депутатка Юлія Главацька, яка проводила перший переворот, є юристом. І жоден з тих, хто лобіював Єременка на посаду секретаря ради, не прийшов йог підтрмати”.

Єременко наголосив при свідках, що оголосив безстрокове голодування і все закінчиться або тим, що він негайно вийде на волю або його смертю.

Адвокат надав суду для пом’якшення обставин свідоцтва про народження дітей Миколи Єременка. Згідно з інформацією з декларації на сайті НАЗК, Єременко з ними не проживає і аліментів не платить бо його доходи складають 0 грн. Адвокат твердить, що підозрюваний утримує не лише дітей, а й батька-інваліда.

Адвокат підозрюваного Єременка, з слів очевидців, в судовій справі озвучив ще 4 прізвища депутатів, яких слідство нібито підозрює в тому, що вони розподіляли між собою кошти – Олександр Хвостенко, Марина Ходаковська та Віталій Лазаренко. Згідно з моніторингом декларацій, Хвостенко є злиднем за рівнем доходів, також монітооринг декларацій показав, що коли Лазаренко балотувався в депутати, його дохід був злиденний і він отримав менше мінімального доходу.

Без імені

Прізвище 5 депутата, яке назвав адвокат Єременка, “Громада Приірпіння” уточнює. Звертаємо увагу читачів, що це не є прізвища оголошені правоохоронцями.

Адвокат Єременка наголосив, що справа триває по Мельничуку і його підзахисний Єременко до цієї справи не має відношення.

“Суд виніс рішення відпустити Єременка під заставу у розмірі приблизно 140 000 грн”, – коментує депутатка Олена Сокотюк, яка перебуває в суді.

На внесення застави у Єременка 5 днів.

Єременко пішов з суду разом з батьками.

Нагадаємо, спільнику Миколи Єременка, якого теж підозрюють в отриманні неправомірної вигоди,  Євгену Мельничуку суд обрав запобіжний захід і його можуть випустити під заставу у понад 200 тисяч гривень, про що повідомляла “Громада Приірпіння”.

24 травня Миколу Єременка та Євгена Мельничука затримали за отримання неправомірної вигоди. Як підніше повідомила “Громаді Приірпіння” селищна голова Ольга Матюшина, за голосування бюджетних питань у Коцюбинській селищній раді Микола Єременко та ще 4 депутати вимагали хабар у розмірі майже 200 тисяч гривень. Цю інформацію пізніше підтвердила прес-служба СБУ, працівники якої проводили спецоперацію.

7 березня Микола Єременко став самопроглошеним селищним головою Коцюбинського. Ірпінський реєстратор вніс його в реєстр після псевдосесії, на якій голосував навіть відкликаний виборцями депутат ради Віктор Анісімов.

Єременко вважає себе обраним секретарем Коцюбинської селищної ради з жовтня 2017 року. При тому, що в його декларації на сайті НАЗК немає жодного доходу на цій посаді, бо обирали його депутати на псевдосесії. Більше того, декларація НАЗК свідчить, що доходів у депутата нема кілька років поспіль. При цьому він дозволяє собі відпочити в Єгипті та Карпатах.

Прокуратура відкрила кримінальні провадження через те, що депутат Єременко погрожував членам ТВК та активістам через те, що за народною ініціативою відкликали депутата Віктора Анісімова. 28 березня голову ТВК Людмилу Демченко не допустили в раду, про що вона повідомила ЦВК.

Переворот депутати організували після того, як на громадських слуханнях мешканці проголосували за приєднання до Києва. За висловилося майже 61 % учасників слухань. На слухання, про які було відомо за місяць прийшли понад 1300 мешканців.

В Історії Коцюбинського це вже другий переворот влади. У 2016 році Ірпінський реєстратор вніс в реєстр незаконно керінвиком ради Юлію Главацьку з партії мера Ірпеня Нові обличчя. Парламент тоді призначив перевибори ради. Суд визнав дії депутатів незаконними. Зараз ірпінського реєстратора та Юлію Главацьку судять. Прокуратура вбачає в їхніх діях кримінал.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539