Як виживає депутат-злидень Хвостенко, що дерибанив Біличанський ліс?

0

За рік сім’я депутата Коцюбинської селищної ради Олександра Хвостенка заробила менше 90 тисяч гривень. Про це йдеться в декларації депутата на сайті НАЗК.

Як підприємець Хвостенко заробив 60 тисяч гривень. Стільки ж він заробив і за 2016 рік. Жінка заробила у 2017 році 10 тисяч гривень за рік. Пенсія матері депутата складає за рік менше 20 тисяч гривень. Оскільки депутат задекларував 5 членів сім’ї, то в місяць на одну людину припадає менше 1 500 грн. Ця сума є меншою прожиткового мінімуму, який затверджений державою. Відповідно, згідно з методологією руху ЧЕСНО, сім’я депутата Хвостенка живе за межею бідності.

За головування екс-регіонала Вадима Садовського Хвостенко теж був депутатом і брав участь у дерибані Біличанського лісу. Ділянка в лісі досі фігурує в декларації депутата.

У поіменному голосуванні депутат відхиляв протести прокурора. Тоді прокуратура вимагала скасувати дерибан сотень гектарів лісу на кооперативи, пов’язані з депутатськими родинами.

При таких мізерних доходах депутат має заплавляти своє авто – Fiat doblo 2007 року випуску.

Торік у своїй декларації депутат приховав три магазини і нежитлове приміщення майже 340 метрів, а також доходи від  АТ “Дельта Банк”

Без імені

У депутата, який декларує злиденні доходи, впритул до будинків приватного сектору працює СТО.

На роботу СТО скаржилися мешканці, звернення яких депутатська більшість Коцюбинської селищної ради, до якої входять депутати Нових облич та частина самовисуванців, вирішила не розглядати.

Без імені

Депутат Хвостенко, який представляє інтереси приватного сектору, відмовився увійти в депутатську групу “Приватний сектор”, яка напрацьовує варіанти розподілу бюджету в інтересах своїх виборів – трактор, сміттєвоз, машина з викачки нечистот.

Він увійшов в земельну комісію, на засіданнях якої депутати розглядають проекти рішень, як подовжити оренду земельних ділянок депутатам.

За головування Садовського, Хвостенко входив у селищній раді разом із депутатами Юлією Главацькою, екс-регіоналом Ігорем Рожанським, Іваном Лизуном до депутатської групи “Спільна мета”. Очолював цю групу депутат Владислав Євстєфєєв, який з слів прокурора має у власності 100 ділянок.

В останній рік каденції у 2015 році між Хвостенком та чинним депутатом Ірпінської ради від Нових облич Бонданом Слюсаренком відбувся конфлікт. Член виконкому Слюсаренко та тогочасний депутат Хвостенко на сесії не могли поділити землю біля магазинів. Тепер він знову балотується у приватному секторі. (вул. Островського, Горького, Чапаєва (без будинку 5)

Готівкою депутат задекларвував 150 тис грн. Ще 20 тисяч доларів Хвостенко задекларував як позичені третім особам. Ця позика фігурує ще в декларації за 2016 рік і гроші Хвостенку так і не повернули. Кому депутат-злидень позичив таку суму – невідомо.

Зараз виборці вдруге запустили процедуру відкликання депутата Хвостенка з Коцюбинської селищної ради. Першй раз депутата не вдалося відкликати через те, що в ТВК забракло одного голосу.

Під час другої процедури відкликання депутат Хвостенко погрожував голові ініціативної групи Владиславу Журавлю судом та кримінальною відповідальністю.

Нагадаємо, в Коцюбинській селищній раді є й інші депутати-злидні. Зокрема депутат Владислав Євстєфєєв, який є організатором дерибану Біличанського лісу, а також депутатка Нових облич Катерина Ющенко-Корбут, яка зумисне приховала від громади дату та час судового засідання про те, коли буде суд щодо скасування оплати за групи подовженого дня в освіті.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539