Прокуратура домоглася у Верховному Суді перегляду справи по с/г землях Калєтніка у Бучі

0

Верховний Суд України постановив повернути справу по так званому “Бучанському межигір’ю – 2” комуніста Ігоря Калєтніка на повторний розгляд до першої інстанції. Таке рішення було ухвалене 30 травня, у середу.

Про це “Громаді Приірпіння” повідомили джерела у правоохоронних органах:

“Суд відбувся за клопотанням прокуратури про перегляд трьох судових рішень трьох інстанцій, які відмовили в задоволенні позову прокурора. Мова йшла про землі сільськогогосподарського призначення на території Бучі, які вилучила Бучанська міська рада в Національного університету біоресурсів і природокористування, які в подальшому були скуплені однією особою – дідом екс-нардепа Ігоря Калетника Василем Кирганом. Суд погодився з прокуратурою про неоднакове застосування закону в цій справі й аналогічній по лісу, розглянув справу й відправив до суду першої інстанції”.

1

Як відомо, земельні ділянки тут для Калєтніка масово отримали мешканці села Дрозди, а потім переоформили їх на діда екс-нардепа.

Прокуратура подала до суду, аби повернути у державну власність ці землі ще у 2015 році.

До суду приїхав перший заступник Федорука екс-начальник юридичного відділу Бучанської ради Тарас Шаправський. Саме він представляв в суді інтереси Бучанської ради та виступав на стороні захисту комуніста Калєтніка.

На захист земель Калєтніка до суду приїхали вчителі шкіл та дитячих садочків Бучі, прихильні до мера депутати, голова ГО “Панночка” та члени ГО “Бучанська варта”.


“На суд підтримати корупцію та Калєтніка приїхали слухняні працівників освіти, адмінресурс та інші проплачені псевдоактивісти. За моєю інформацією, їх було чоловік 30. Вони були з плакатами але так і не наважилися їх розгорнути. Для чого це потрібно Федоруку, який традиційно організовує шоу зі своєю кишеньковою громадою на судах? А відповідь дуже проста. Якщо суд задовольнить вимоги прокуратури й виділення 12 га земель Національного університету біоресурсів комуністу Калетнику визнають незаконним, то по Федоруку автоматом відкриють ще одне кримінальне провадження, адже він несе персональну відповідальність за прийняття цього рішення. Масовка йому потрібна виключно для того, щоб уникнути кримінальної відповідальності”, – переконаний Бархоленко.

На фото депутат Олег Квашук та член ГО “Бучанська варта” Володимир Щербина під Верховним Судом

“Рішення Бучанської ради про вилучення земель з державної форми власності до комунальної було прийнято з перевищенням повноважень та всупереч п. 3 ст. 84 Земельного кодексу України. І персональну відповідальність за прийняття цього рішення, так як і по землях лісового фонду, згідно ч. 2 ст. 364 ККУ має нести Бучанській міський голова – злодюга Федорук”, – додає Бархоленко.

Частина адмінресурсу стояла за деревом біля суду й відверталася від журналістів.


Підтримати дерибан у Бучі до суду також приїхав депутат Бучанської ради від “Батьківщини” Олег Квашук. Саме цей депутат був причетний до оформлення землі в Бучі на підставних осіб.

Як відомо, Калєтнік оформив на свого діда у Бучі 14 га земель лісового фонду, які Постановою Верховного Суду були повернуті державі у 2015 році. Проте, після цього нотаріус Ямпільського району незаконно вніс до державного реєстру іншого власника – вже покійного Василя Киргана.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження проти мера Бучі Анатолія Федорука за перевищення службових повноважень під час виділення земель лісового фонду. Справа Федорука слухається в Ірпінському суді. 

На підтримку Калєтніка до суду Федорук звозить адмінресурс, підконтрольних йому депутатів та залежних від нього учасників АТО.

Фото: ІА “Погляд”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539