Спільника Єременка догхантера Святогора посадили в СІЗО

0

11 червня Шевченківський районний суд Києва обрав для живодера Олексія Святогора запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Згідно ухвали суду Святогор лишатиметься під вартою до 9 липня 2018 року.

На судове засідання, на якому обирали запобіжний захід Святогору, прийшли біля сотні зоозахисників, які майже рік проводили пікети під прокуратурою й вимагали затримати живодера.

Ухвалу зоозахисники зустріли гучними оплесками та подякою судді.

“Далі він повинен просидіти в СІЗО під час судових процесів, а нам не розслаблятися. Так як справа резонансна, то дуже сподіваємося на справедливий вирок”, – наголошує зоозахисниця Наталія Леденьова.

“Почуття – втома зараз навалилася, так як дуже емоційні і важкі були кілька днів і відчуття нереальності.. Вимученість довгими і тривалими акціями, мітингами, пікетами, щоб добитися справедливості, створила відчуття нереальності того, що відбувається. Багато дівчат просто плакали, коли побачили як Святогор одягли наручники”, – додає Леденьова.

Як відомо, 8 червня зоозахисниці затримали живодера Святотогора у Київі неподалік його місця проживання.

Нагадаємо, 7 червня Святогора оголосили в розшук. Це сталося після численних акцій протесту зоозахисників та вимог арештувати живодера через пропаганду насилля над тваринами. Йому інкримінують ч. 2 та ч.3 ст. 300 ККУ.

У квітні активісти та зоозахисники пікетували прокуратуру й вимагали притягнути до відповідальності живодерів Святогора та самопроголошеного голову Коцюбинського Миколу Єременка, який зізнався, що труїв собак.

16 травня у середу Єременко та живодер Олексій Святогор, який представився адвокатом Єременка, провели конференцію в УНІАН спільно з мешканцем Ірпеня Євгеном Мельничуком, якого прокуратура підозрює в хабарництві. Останній зараз перебуває в СІЗО й може вийти, якщо внесуть заставу урозмірі 200 000 грн. Єременко вніс заставу і зараз перебуває на волі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539