Шкуродерів до відповідальності: зоозахисники пікетують прокуратуру

0

4 квітня зоозахисники та активісти з селища Коцюбинське пікетували прокуратуру Київської області.

“У нас самопроголосився мером Коцюбинського живодер Микола Єременко. Ми зверталися до правоохоронних органів неодноразово і щодо дій Єременка, і щодо дій його друга знагого живодера Святогора – реакції нуль. Після останньої акції під Мінюстом у селищі Коцюбинське знову труїли собак. Ми будемо виходити на протести доти, доки цих двох шкуродерів не притягнуть до відповідальності”, – розповідає мешканка Коцюбинського Людмила Мирончук.

До прокуратури підтримати активістів та зоозахисників прийшов нардеп Андрій Немировський з БПП:

“Вдалося з’ясувати, що на даний момент правоохоронці протягом кількох місяців гальмували справу щодо живодера і псевдомера Коцюбинського. Це мені пояснили зоозахисники. Справа не рухалася. Є інфомрація, що самопроголошений мер спрівпрацює з шукуродерами і є догхантером. Дуже багато скарг від населення. Вже в селищі починають робити речі, які вийшли у позаправову площину. У прокуратурі зареєстрували заяву кількох нардепів.  Ми чекажмио розслідування. Треба, щоб справи внесли в ЄРДР. Це кримінальне правопорушення. Прокуратура пояснила, що справи ці були в поліції. Ми зробимо запити і на поліцію. У результаті ті, хто порушує закон мають сидіти”.

Селищна голова Ольга Матюшина приїхала під прокуратуру підтримати громаду та зоозахисників зі своєю собакою – Ніком.

“Ми подали скаргу на бездіяльність правоохоронних органів. Звернулися 7 березня близько півночі я особисто завезла звернення і зареєструвала в день перевороту в прокуратурі області. Передала черговому, який для таких випадків примає заяви. Жодної слідчої дії за цей період не було проведено. Мене не допитали як заявника. Жодного свідка не було допитано. Вже навіть на колегії Мінюсту реєстратор зізнався, що повноважень Єременка як секретаря не перевіряв і вніс по паспорту”, – наголошує селищна голова Ольга Матюшина.

“Після кожного факту по отруєню собак в селищі ми відправляли звернення на обласну поліцію та до інших правоохоронців. Це при тому, що ми витрачали бюджетні гроші на стерилізацію, собак потруїли і приходять нові нестерилізован і неадаптовані. Єременко публічно зізнався в мережі, що собак труїв він. Де реакція правоохоронців. Люди свідки, що він стріляв на підпитку з травмата по коцюбинцям. Де реакція правоохоронців? На звернення нардепа Червакової відкрили провадження у справі щодо погроз активістам та членам ТВК, але знову таки – жодної слідчої дії”, – додає Матюшина.

Матюшиній на її письмове звернення 4 квітня видали документ, який підтверджує, що обвинувачувальний акт за переворот у 2016 році, який провела Юлія Главацька, повторно скерований до Ірпінського міського суду.

Акцію під ГПУ в соцмережі прокоментувала народна депутатка Ольга Червакова (фракція БПП). Вона наголосила, що якщо живодера Єременка ірпінський реєстратор вніс в реєстр як керівника селища за паспортом і не перевірив його повноважень секретаря ради, то тепер можуть внести в реєстр і собаку Ніка, у якого паспорт виписаний як на Миколу Єременка.

Нік відвідує вже другу акцію зоозахисників поспіль.

“Ми вимагаємо відкрити кримінальне провадження по статті 300 частина 3 – пропаганда насилля, жорстокості по відноешнню до тварин. Ми вимагаємо відкриття кримінальне прлваження. Ми хочемо, щоб злочинця було покарання, згідно законом. А це – позбавлення волі до 5 років”, – коментує Наталя Леденьова, зоозахисниця і організаторка акції.

Також організаторами акції виступили “Форум порятунку Києва” – Оксана Костюкевич та Віталій Черняховський.

Нагадаємо, 7 березня Микола Єременко став самопроглошеним головою Коцюбинської селищної ради. Ірпінський реєстратор вніс його в реєстр після псевдосесії, на якій голосував навіть відкликаний виборцями депутат ради.

Єременко вважає себе обраним секретарем Коцюбинської селищної ради з жовтня 2017 року. При тому, що в його декларації на сайті НАЗК немає жодного доходу на цій посаді, бо обирали його депутати на псевдосесії. Суд визнав Єременка винним у адмінправопорушенні, пов’язаному з корупцією.

Робота ради заблокована вже понад три тижні. Працівники ради бояться виходити на роботу, оскільки вважають, що алкозалежний депутат Микола Єременко, якого зняли напідпитку на відео після стрілянини з травмату по людях, може становити них небезпеку.

Прокуратура порушила кримінальні справи через те, що депутат Єременко погрожував членам ТВК та активістам через те, що за народною ініціативою відкликали депутата Віктора Анісімова. 28 березня голову ТВК Людмилу Демченко не допустили в раду, про що вона повідомила ЦВК.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539