Зоозахисниці затримали спільника Єременка живодера Святогора

0

8 червня зоозахисниці затримали живодера Олексія Святотогора у Київі неподалік його місця проживання. Марина Полховська-Личко, Наталья Леденьова та Ніна Веснушка-Аржанова чергували біля будинку Святогора з самого ранку й супроводжували його до магазину.

Біля магазину зловмисника затримали патрульні.

“З самого ранку ми приїхали на вул. Радужну, 3-в, де живе Святогор. Ніч там чергували хлопці з Національного корпусу, а ми їх підмінили. Ми викликали поліцію. Патрульні приїхали але одразу не хотіли його затримувати, поліцейські не вірили нам, що він в розшуку й відмовлялися перевіряти цю інформацію на сайті МВС. Лише після дзвінка керівництву поліції його затримали й повезли до відділку у Дніправське РОВД”, – розповідає Марина Полховська-Личко.

“Ми були налякані, він хапався за зброю і явно не очікував, що ми його затримаємо. Але після приїзду поліції він сміявся й вдавав спокій. Після того як поліція його посадила в авто, ми взяли таксі й поїхіли слідом за ними до відділку поліції. Чекаємо, поки буде вручена підозна й будемо вимагати утримання під арештом”, – додає Полховська-Личко.

Нагадаємо, 7 червня Святогора оголосили в розшук. Це сталося після численних акцій протесту зоозахисників та вимог арештувати живодера через пропаганду насилля над тваринами. Йому інкримінують ч. 2 та ч.3 ст. 300 ККУ.

Нагадаємо, у квітні активісти та зоозахисники пікетували прокуратуру й вимагали притягнути до відповідальностіживодерів Святогора та самопроголошеного голову Коцюбинського Миколу Єременка, який зізнався, що труїв собак.

16 травня у середу Єременко та живодер Олексій Святогор провели конференцію в УНІАН спільно з мешканцем Ірпеня Євгеном Мельничуком, якого прокуратура підозрює в хабарництві. Останній зараз перебуває в СІЗО й може вийти, якщо внесуть заставу урозмірі 200 000 грн. Єременко вніс заставу і зараз перебуває на волі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539