Екс-прокурора Матвійця можуть судити за квартиру в Бучі

0

Прокуратура Київської області поновила розгляд справи щодо неправомірних дій екс-заступника прокурора Київської області Анатолія Матвійця.

Відповідне рішення було прийняте прокуратурою Київської області після звернення нардепа Ольги Червакової до Генеральної прокуратури.

До Червкової, в свою чергу, звернувся громадський діяч бучанець Віктор Бархоленко, який переконаний, що кримінальне провадження, відкрите щодо Матвійця, не було розслідуване належним чином.

“Справу розслідували його колишні колеги, з якими він раніше працював одній установі. Звісно, що в нього залишилися знайомі, зв’язки, а тому з міркувань певної солідарності цю справу було закрито. Справу було розглянуто формально, тому що на факти, вказані свідками, були повністю проігноровані слідчими прокуратури Київської області, а відповідно і керівництвом цієї установи”, – розповідає Бархоленко.

“Я переконаний, що за тими фактами, при об’єктивному розслідуванні цієї справи Матвійцю й Федоруку має бути оголошено про підозру в отриманні й пропонуванні хабара у вигляді трикімнатної квартири, яка на той час, а це був 2007-й рік, коштувала щонайменше 100 тис. доларів”, – додає громадський діяч.

Як відомо, земляк мера Бучі Анатолія Федорука Матвієць отримав квартиру в Бучі менше ніж через місяць після того як не побачив корупційної складової в діях Федорука під час зміни цільового призначення лісу в Бучі.

сайт Народна воля

Провадження за фактом незаконного отримання квартири Матвійцем було відкрите у 2015-му році прокуратурою Київської області.  Слідчі дії тривали рік і наприкінці 2016 року було винесено постанову про закриття провадження. Бархоленко звертався з листом до Генпрокурора Юрія Луценка з проханням поновити розгляд цієї справи.

Матвієць намагався в суді довести, що інформація про отриману їм квартиру в Бучі загрожує його честі, гідності та діловій репутації й безуспішно судився з Віктором Бархоленком і вимагав видалити публікацію про квартиру з сайту “Народна воля”.

Нагадаємо, після звільнення з прокуратури Матвієць в судах почав представляти інтереси Бучанської ради та виступати в ролі адвоката Федорука.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539