Прошу Луценка поновити справу про незаконне отримання квартри екс-прокурором в Бучі

0

У 2015 році за зверненням “Центру протидії корупції” було відкрите кримінальне провадження за фактом незаконного привласнення майна прокурором Київської області Анатолієм Матвійцем. Слідчі дії тривали рік і наприкінці 2016 року було винесено постанову про закриття провадження. Слідчі дії проводила прокуратура Київської області, де раніше працював Матвієць.

В цій справі був допитаний я, мною були надані матеріали про незаконне отримання Матвійцем квартири в Бучі, а також був допитаний член виконкому Бучанської ради, який дав свідчення про те, що на виконкомі не розглядали питання про надання квартири Матвійцю, а значить не приймалося рішення. Проте, для прокурора це не мало жодного значення, а швидше за все спрацювала прокурорська порука.

Ця кримінальна історія бере початок із 2000-х років. Саме тоді було створене організоване злочинне угрупування вихідцями із славної Великої Медведівки, що на Хмельниччині. Засновниками його були Бучанський селищний голова Анатолій Федорук та заступник прокурора Київської області Анатолій Матвієць. Мета організації – незаконне отримання особистої вигоди коштом громади та державної власності. Тобто, перший краде, а другий надає йому кримінальну «кришу».

Для реалізації своїх корупційних схем вони вибрали територію в адміністративних межах селища Бучі, тому що це місто знаходиться неподалік Києва і багата природними ресурсами, а відповідно і ціна на землю тут дуже висока.

Корупційні схеми були добре відлагоджені і безперешкодно працювали протягом тривалого часу. Від реалізації цих оборудок кожен з них мав своє, про що ми неодноразово писали в ЗМІ та повідомляли правоохоронні органи. Та не дивлячись на це “криша” працювала справно, Федорук робив свої справи, а Матвієць в прокуратурі області захищав його від кримінальної відповідальності.

Коли активісти виявили чергову оборудку Федорука й Матвійця, а саме нагородження Матвійця за гарну службу квартирою в Бучі, Матвієць подав на них позов до суду за те, що вони нібито плямують його кришталево чисту гідність і високе достоїнство. Щоправда суд так і не знайшов в прокурора ні честі, ні гідності, ні ділової репутації.

До слова, дружба Федорука з прокурором Матвійцем тривала за каденції всіх президентів і прокурорів. Лише після революції Гідності та з приходом на посаду Генерального прокурора України Юрія Луценка, кримінальна «криша» Федорука в особі Матвійця дала серйозний збій.

Окрім того, Генеральною прокуратурою встановлені факти злочину посадових осіб Бучанської ради, а головні персонажі притягуються до персональної кримінальної відповідальності. Однак, деякі підрозділи Генеральної прокуратури не хочуть змиритися з реформаторським підходом Юрія Луценка та продовжують діяти в стилі класичного “совка” і “відмазують” свого колегу.

З огляду на бездіяльність прокуратури Київської області я звернувся до Генерального прокурора України з листом, в якому детально розписав участь Федорука та Матвійця в кримінальному тандемі й прошу скасувати постанову про закриття кримінального провадження й поновити слідчі дії.

 

 

В додатку я надав всі необхідні матеріали, що підтверджують факт злочинної співпраці Федорука та Матвійця.

Однозначним фактом тісної співпраці Федорука й Матвійця зараз є те, що після звільнення з прокуратури Матвієць влаштувався до Федорука на роботу й зараз в судах захищає його корупційні інтереси, виступаючи проти прокуратури.

Шановний Юрію Віталійовичу, яких ще потрібно доказів для того, щоб встановити факт злочину з   ознаками корупції?

 

 

Автор: Віктор Бархоленко, бучанець

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539