Гостомель: Депутати проголосували за будівництво висоток в лісі

0

На сесії Гостомельської ради депутати проголосували за будівництво висоток у селищі. Вони змінили цільове призначення 1,2 га лісу по вул. Свято-Покровській, 1 б з рекреації на багатоповерхове будівництво.

Як відомо, згадана земельна ділянка перебуває в оренді ПП “Лакі” строком на 49 років для будівництва культурно-оздоровчого комплексу та має цільове призначення – землі рекреаційного призначення, на підставі договору оренди від 1 жовтня 2004 року.

Цей шматок лісу в липні 2004 року за зверненням Гостомельського голови Юрія Прилипка був вилучений Гостомельською селищною радою із Державного лісового фонду, що перебували в користуванні ДП “Київська лісова науково-дослідна станція”.

Під час розгляду цього питання Гостомельський голова Юрій Прилипко не надавав слова депутатам для запитань та зауважень.

Депутат Гостомельської ради Юрій Марчук вийшов до мікрофону, щоб звернутися до депутатів з проханням не голосувати за це рішення але Прилипко почав забирати у нього законне право висловитися на сесії.

“Така поведінка Прилипка прогнозована, він не хоче чути іншу думку. А те, що він так палко захищає будівництво висоток ПП “Лакі” наштовхує на думку, що він до того будівництва причетний. 1,2 га ПП “Лакі” знаходяться вздовж Варшавської траси, за поворотом на Ірпінь. Там завжди був густий ліс. Й ми знаємо, що до комунальної власності цей ліс був переданий незаконно, що прокуратура доводить в судах. До цієї афери Прилипко причетний безпосередньо”, – розповідає Юрій Марчук.

“Це рішення мало того, що незаконне, але воно ще й направлене проти мешканців Гостомеля. Уявіть собі транспортний колапс на виїзді до Києва, якщо на повороті виростуть висотки. Що стосується власника ПП “Лакі”, зараз їм  значиться Олександр Рубан з Ірпеня. Як відомо, саме йому Гостомельська рада надала містобудівні умови для будівництва у лісі ЖК “На Прорізній”. Ці забудовники обіцяли будівництво дитячого садочку в Гостомелі, але далі обіцянок справа не пішла. Будують лише висотки, а де садочки, де нові школи, де поліклініки та лікарні?”, – додає Марчук.

За будівництво висоток у лісі проголосували 20 депутатів. Проти проголосували усього троє – Юрій Марчук, Анатолій Туровський та Сергій Скрябін. Утрималися Вадим Дубас та Валерій Діденко.

Нагадаємо, у квітні 2017 року прокуратурою Київської області за фактом незаконного дозволу на вирубку дерев у гостомельському лісі відкрите кримінальне провадження.

Тоді рішенням виконкому Гостомельської селищної ради від 5 квітня 2017 року було надано дозвіл ПП “Лакі” на видалення зелених насаджень для проведення будівництва у селищі Гостомель. Відповідно до акту обстеження зелених насаджень, зрізуванню підлягає 533 дерева лісових порід, в тому числі 207 сосен 45-55 річного віку, 39 сосен 10-15 річного віку в задовільному стані, 101 сосна 45-55 річного віку.

У вересні 2017 року прокуратура Київської області виграла суд першої істанції й повернула в державну власність 1,2 га лісу в Гостомелі. Позов прокуратури в суді задоволено в повному обсязі. Таким чином визнано недійсним рішення Гостомельської селищної ради від 2004-го року та договір оренди ПП “Лакі”.

Як повідомляють “Наші гроші” ПП “Лакі” подали апеляційну скаргу й домоглися скасування рішення першої інстанції, після чого прокуратура подала касаційну скаргу. У касації були скасовані усі рішення й справу відправлено в суд першої інстанції. Перша інстанція при повторному розгляді відмовила в позові.

У квітні 2018 року усі дерева на ділянці,  яку Гостомельська рада незаконно передала в оренду ПП “Лакі” були вирубані.

У прокуратурі повідомили, що планують подавати апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції та клопотати про арешт цієї земельної ділянки.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539