У Біличанському лісі встановлюють будівельний паркан

1

На територію Біличанського лісу з боку селища Гостомель робітники завезли секції паркану. Зранку 18 вересня невідомі чоловіки прийшли його встановлювати.

Місцеві мешканці викликали лісників та повідомили прокуратуру про незаконні дії.

“У понеділок (17 вересня) приїхала машина й робітники почали розвантажувати дерев’яні щитки, схожі на паркан. Вони розвантажили й поїхали. А у вівторок прийшли вже паркан встановлювати. Ми чекаємо на приїзд лісників та прокуратури, яка повідомила, що тримає цю справу на контролі”, – розповідає місцевий мешканець Сергій.

“Не дивлячись на те, що є Указ Президента про статус Нацпарку, наданий Біличанському лісу, забудовник Валерій Пєший та його син намагаються продати вкрадені у держави земельні ділянки”, – додає Сергій.

Як відомо, 27 серпня активісти зупинили вирубку на цій земельній ділянці. Не дивлячись на це, невідомими було вирізано 32 дерева на ній.

За фактом незаконної порубки було відкрите кримінальне провадження й вилучена техніка.

Нагадаємо, власник земельної ділянки дехто Олексій Кушилун з Гостомеля.

Продав йому цю земельну ділянку Олексій Пєший, син екс-депутата Ірпінської ради від “Батьківщини” забудовника Валерія Пєшого, одного з дерибанщиків земель в межах Біличанського лісу.

Активісти припускають, що Кушилун може бути підставною особою, яку використовує Пєший, щоб подивитися на реакцію правоохоронців.

У Коцюбинському, коли на одній з ділянок паркан встановила нова власниця Яна Машталір, місцевим мешканцям вдалося домогтися того, щоб паркан прибрали, а ліс не знищували.

Як відомо, активісти з Коцюбинського не один рік вимагають винести межі Біличанського лісу в натуру, який може назавжди зупинити дерибан. Селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина подала відповідну програму по винесенню меж Нацпарку до проекту “Нові лідери”. Її проект потрапив до 100 найкращих.

Бюджетний комітет Верховної Ради виділив кошти на винесення меж в натуру у 2019 році для НПП “Голосіївський”.

1 Comment

  1. Владислав 21 Вересня 2018 at 23:52

    Ломай забор,спасай деревья!!!!! Прилипко в бега, Черинскую, Фалинскую, Дудник на панель отрабатывать потери громады за время их бытия в раде.Кислицу засмалить в бочке и утопить в Ирпенке, чтобы эта старая бл..дь невоняла и дня в раде.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539