Звіт депутата КСР Олександра Ковальчука за роботу у 2017-2018 роках

0

За роботу у кінці 2016 та початок 2017 року я вже відзвітував громаді торік. Друга половина 2017 року була дуже насичена, так як треба було зробити багато роботи, а депутатська більшість ніяк не могла проголосувати за перерозподіл фінансування бюджетних питань.

Як запускався опалювальний сезон

Після запуску опалення громадяни зрозуміли, що треба йти на сесію, бо таке благо як опалення – може зникнути через байдужість депутатської більшості. Котельні потребували ремонту.

Тоді саме під тиском небайдужих громадян, які прийшли на сесію, депутати проголосували за важливі для селища питання. Тоді люди усвідомили, що саме вони є джерелом влади і можуть тиснути на депутатів і казати їм, за що голосувати. Це була найдовша сесія в історії Коцюбинського і ми, депутати, тоді відголосували за найбільшу кількість питань.

У реалізації деяких відголосованих питань я брав безпосередню участь. Зокрема, після того, як були відголосовані кошти на ремонт котелень, – я разом з головою комісії ЖКГ Олександрою Куцан, яка також є депутатом на Меблевій, де є будинок з даховою котельнею, контролював ці питання й роботу підрядників на котельнях.

Тоді котельні були доведені до аварійного стану. У одному з будинків нашого округу котельня на даху працювала найгірше – не загоралися всі горілки. Це прямий наслідок того, що котельні просто використовувалися ТОВ “Мастер-Енерго” для власного збагачення, в їхній ремонт ніхто в цьому ТОВ не інвестував. Відсутність елементарної промивки системи свідчила про те, що котельні навіть в листопаді ТОВ “Мастер-Енерго” не готувало до опалювального сезону належним чином.

З 24-х секцій запустили спочатку тільки одну, потім в процесі ремонту запустили всі інші. Відновили роботу системи підігріву повітря, що подається в камери згорання, відновили систему водо підготовки води яка подається в труби, відновлено робото здатність протипожежної системи та системи сигналізації коректної роботи та від несанкціонованого доступу. На разі по котельні ще є питання які необхідно буде вирішувати, є проблеми з протіканням даху, перед запуском опалювального сезону необхідно буде частково промити ситему теплообмінників і т.д. над якими ми з активними мешканцями та помічниками зараз працюємо.

Зауважу, що у період експлуатації “Майстер-Енерго” просто знищило роботоздатність обладнання в котельні. Це при тому, що це котельні в по суті нових будинках – і на Пономарьова, і на Меблевій, і на Лісовій.

Про недбале ставлення ТОВ “Мастер-Енерго” до цього майна громади неодноразово на сесіях інфомрували депутатів попередніх скликань активісти. Вони складали акти обстежень. Але тоді депутати, частина з яких, до слова, була переобрана до Коцюбинської ради знову, жодним чином не реагували на докази і факти, які надавали активісти.

Безымянный

Зокрема вони наголошували на тому, що на котельнях відсутні лічильники та інші комплектуючі. Активісти перевіряли схеми котельні і доводили, що було демонтоване незаконно.

Безымянный

Разом з сусідами ми встановили вахту, щоб газовики не могли відключити нас від опалення. Станом на зараз ТОВ “Мастер-Енерго” позбавлене ліцензії. Своїм розпорядженням це зробив голова ОДА Олександр Горган. УЖКГ “Біличі” отримало ліцензію на надання таких послуг.

Що стосується будинків з даховими котельнями – то котельні – це власність громади. На постачання газу для цих котелень вже укладені договори з “Нафтогазом”. І “Нафтогаз” приймає від УЖКГ кошти за спожитий газ цими користувачами.

Звертаюся до всіх, зверніть увагу, що навіть при тому, що котельні підготували до опалення, для закупівлі газу треба гроші. Відповідно всім треба погасити борги. Як повідомляв УЖКГ “Біличі” борг населення становить 5,5, млн грн. Без грошей за газ УЖКГ “Біличі” може не отримати ліміти за опалення.

Обурює те, що вже рік як могли б дати автономію мешканцям Меблевої та Лісової – бюджетним коштом закуплені пелетні котли.

Але вони досі не підключені, бо рада не відголосувала і не дала на це кошти а в УЖКГ “Біличі” немає коштів через економічно необгрунтовані тарифи. Хтось може собі уявити ситуацію, що власник квартири купив бойлер, бо сидить без опалення і гарячої води, але рік цей бойлер не підключає. От такий у депутатської більшості підхід до господарської діяльності.

Ще більше обурює той факт, що попри те, що я не пошкодував свого часу і підготував для громади і депутатів відеоекскурсію про автпарк УЖКГ “Біличі”, у нас досі залишається от така техніка для чищення доріг.

А зима прийиде швидше ніж закінчиться політична блокада в Коцюбинському.

Модернізація системи водопостачання

Ми контролювали модернізацію системи водопостачання в селищі, оскільки від якості води залежить здоров’я кожного з нас. Для того, щоб розуміти, як ці процеси запускати і як ці процеси контролювати, ми з головою комісії ЖКГ Олександрою Куцан їздили до Житомира, де місцевий водоканал вже пройшов ці етапи.

Модернізація ВНС – це лише початковий етап. УЖКГ “Біличі” сприяло тому, щоб вичистити резервуари від піску, бо інакше б нове обладнання могло зламатися або працювати з перебоями. Цю систему водопостачання не ремонтували десятиліттями.

Ремонт дахів та встановлення вікон у багатоповерхових будинках

За бюджетні кошти було проведено капітальний ремонт дахів на житлових будинках по вул.Чапаєва 5,  Пономарьова 6/2,  18 та 2В.

Для ремонту дахів в житлових будинках комісією ЖКГ було знайдено підрядників, вивчено всі пропозиції разом з представниками УЖКГ “Біличі” та членами бюджетної комісії. Тоді було прийняте рішення, що саме ці підприємства будуть виконувати підряди з ремонту дахів багатоповерхівок. Це питання було під моїм особистим контролем, успішно і якісно всі роботи виконані в задані терміни.

У будинку по вул.Пономарьова 6/1 за рахунок прийнятої депутатами програми з питань енергозбережння, яку розробила і прийняла комісія з  ЖКГ, зокрема над цією програмою працювалачлен комісії Ліна Радуда, зробили заміну старих дерев’яних вікон на нові металопластикові.

Під час реалізації даного проекту також не обійшлось без неприємностей.  В перший день підрядником було завезено всі склопакети і рами, за перший день все не змогли встановити і всі матеріали були складовано в коридорі на сходових клітинах, а на ранок виявилося що всі склопакети викрадено.

Звісно було викликано поліцію, відкрито кримінальне провадження, опитано сісудів і т.ін. по справі.  Дивує одне,  що люди хочуть і очікують змін, хочуть комфорту у своєму будинку і при цьому зі 117 квартир ніхто нічого не бачив….?

Для того щоб не затягувати процес підрядник за свій кошт зробив нові склопакети і все виконав. Після заміни вікон силами УЖКГ “Біличі” відновлено та пофарбовано відкоси, звісно знаючи стан справ нашого комунального підприємства то за цими роботами були затримки, але ця робота зроблена при мізерному фінансуванні УЖКГ – це дійсно великий внесок.

Чому у 2018 році немає жодних системних робіт?

Якщо наприкінці 2017 року люди змусили депутатську більшість прийти на сесію і голосувати, то у 2018 році депутатська більшість не прийшла на ЖОДНУ сесію.

Нам би треба було не лише готуватися до опалювального сезону, ремонтувати дороги, але й провести реконструкцію інженерних комунікацій. Але станом на 18 вересня у нас не прийнятий бюджет. Робота Коцюбинської селищної ради блокується. Сесія призначена на 19 вересня.

Що вдається робити позабюджетним коштом

Відсутність прийнятого бюджету не означає, що ті, кого обрали депутатами завдяки підтримці на віче, не працюють на громаду

Кілька років ми вимагаємо в області зробити розширення повороту на виїзді з селища до Києва. Завдяки тому, що Київ розпочав ремонтні роботи і техніку вивели на місце, нам вдалося домовитися, щоб це розширення зробили.

Я, голова комісії Олександра Куцан та працівники ради неодноразово виїздили на місце, щоб проконтролювати роботи. Наразі проблема полягає в стовпі, на якому є Інтернет-комунікації та оптоволокно. Це все треба переносити, а ми не можемо знайти власника. Зараз написані офіційно листи для того, щоб нам дали офіційно інформацію про те, чиї це мережі. Тоді роботи можна буде подовжити.

Оскільки коштів немає на свята, а розвиток культури є не менш важливим, ніж розвиток ЖКГ, бо це питання цінностей, які дають у подальшому візійний розвиток громаді, то ми разом з волонтерами проводимо різноманітні культурні заходи.

Так волонтери разом з нами та працівниками КСР провели День селища.

До Дня захисту дітей підготували дійсно пізнавальне свято – “Парк професій” і діти разом з батьками могли відчути суттєву різницю між тим, як святкувалося раніше і як це свято святкують тепер.

З моїм звітом про роботу у 2016 та на початку 2017 року можна ознайомитися за посиланням. Звітувати має кожен депутат і я радий, що мої колеги-депутати, які дотримуються тих самих принципів, звітують перед громадою.

Автор: Олександр Ковальчук, член комісії з питань ЖКГ і транспорту Коцюбинської селищної ради

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539